Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Top technológie Toyoty prvýkrát na veľtrhu CeBIT

Po prvýkrát sa na CeBIT 2017 zúčastnia Toyota Motor Corporation, Aisin Seiki i DENSO Corporation patriace k Toyota Group. Najväčší európsky veľtrh informačných a telekomunikačných technológií sa koná v Hannoveri od 20. do 24. marca.

Toyota tu predstaví dve riešenia. Prvým bude systém mestskej komunikácie Ha:mo, ktorý umožňuje efektívnejšie využívanie verejnej dopravy a car-sharingu malých elektrických vozidiel, ako sú napríklad i-Roady či  COMS-y. Tento systém bol zavedený v rámci pilotných programov v Tokiu, Grenoble a Toyota City v Japonsku. Okrem toho predstaví bezpečnostný systém ITS Connect založený na automatickej výmene informácií medzi vozidlami a medzi vozidlami a cestnou infraštruktúrou. Tento systém už funguje vo vybraných lokalitách Japonska a moduly, ktoré s ním spolupracujú, už montujú do vybraných modelov Toyoty na japonskom trhu.

       

Aisin Seiki predstaví  elektrickú kolobežku ILY-Ai, technológiu na monitorovanie stavu vodiča Unconscious Driver Support System, funkciu automatického parkovania riadenú smartfónom Remote Parking ako aj systém Location Based Services, ktorý počas veľkej oblačnosti zbiera precízne lokalizačné údaje. DENSO ukáže model výrobnej linky využívajúcej internet vecí, najnovšie senzory na kontrolu práce strojov a robotov a robotické rameno COBOTTA schopné spolupracovať s ľuďmi.

CeBIT je jedným z najväčších  medzinárodných veľtrhov venovaných novým technológiam. V Hannoveri sa predstavia firmy, ktoré sa špecializujú na internet vecí, umelú inteligenciu a robotiku. V tomto roku sa Japonsko predstaví v Hannoveri ako partnerská krajina a po prvýkrát pripraví japonský pavilón, ktorého sponzorom je Japan External Trade Organization. Ústredným heslom pavilónu bude Create a New World with Japan – Society 5.0, Another Perspective.

Toyota,dk

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov