Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Daimler: Nový kabriolet Triedy E

Predstavenie nového kabrioletu Triedy E je jedným z vrcholov vystúpenia divízie Mercedes-Benz Cars na 87. ženevskom autosalóne.

V centre vystúpenia značky Mercedes-Benz na tohtoročnom autosalóne v Ženeve je svetová premiéra kabrioletu Triedy E. Otvorené štvormiestne vozidlo je po kupé Triedy E najmladším členom úspešného konštrukčného radu. Rodina Triedy E bola v priebehu jedného roka kompletne vynovená a zahŕňa okrem oboch dvojdverových verzií najinteligentnejší sedan pre podnikateľov na svete, kombi a terénne vozidlo. Puristický, zmyselný dizajn s priestorným komfortom na veľké vzdialenosti pre štyri osoby spája Trieda E kabriolet s najmodernejšou technikou.

    

Otvorený pre intenzívny pôžitok

S novým kabrioletom Triedy E doplnil Mercedes-Benz E svoju rodinu Triedy E o piateho príslušníka. Má puristický, zmyselný dizajn s veľkorysým komfortom pre štyri osoby a najnovšie technológie. Výkonné motory a účinné odpruženie poskytujú športový a luxusný zážitok z jazdy. Okrem toho je konvertibilné a má prvýkrát pohon všetkých kolies systému 4MATIC.

Keď má kabriolet zatvorenú strechu, má siluetu Triedy E Coupé a ich úzky vzťah podčiarkuje rovnaké rozmery a zmyselné formy. Kabriolet má napriek tomu nezávislý charakter – zvlášť v otvorenom stave.

      

Väčší a luxusnejší

V porovnaní so svojím predchodcom sa nový bariolet Triedy E rozrástol do dĺžky, šírky a rázvoru. S dĺžkou 4 826 mm, šírkou 1 860 mm a výškou 1 428 mm ho nový kabriolet Triedy E jasne predbehol. Väčšie rozchody kolies vpredu 1 605 mm (+ 67 mm) a vzadu 1 609 mm (+ 68 mm) zlepšujú hlavne jazdnú dynamiku.

Pohon

Spočiatku sú k dispozícii súčasné výkonné a efektívne zážihové a vznetové motory, prvýkrát v súvislosti s trvalým pohonom všetkých kolies 4MATIC. Ďalšie motory budú nasledovať. Kabriolet je vybavený deväťstupňová automatickou prevodovkou 9G-TRONIC, ktorá umožňuje rýchlu výmenu prevodových stupňov, čo predovšetkým má pozitívny vplyv na zníženie hlučnosti a zvýšenie komfortu jazdy.

Po stopách histórie

Na jar 1992 Mercedes-Benz predstavil kabriolet 300 CE-24. Dnes je tento otvorený štvormiestny automobil zberatľskou raritou a najlepšou investíciou. Mercedes-Benz si tento prvý Cabriolet E-Class pripomína po 25 rokoch špeciálnym modelom „25th Anniversary“.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov