Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


G-POWER M6 Cabrio má brutálny výkon

G-POWER M6 Cabrio s výkonom 588 kW/800 koní a 1050 Nm je jeden z najrýchlejších štvorsedadlových kabrioletov  s maximálkou 330 km/h.

Absolútnym vysnívaným automobilom pre nadšencov rýchlosti je bezpochyby elegantné BMW 6 Cabrio aktuálnej série F12 – najmä pokiaľ ide o M6 s výkonom 412/560 kW alebo o variant s výkonom dokonca až 441 kW/600 k.

     

Renomovaní odborníci nemeckého úpravcu G-POWER, sídliaceho v bavorskom Aresingu, generovali  významné zlepšenie výkonu tohto bavoráka na brutálnych 588 kW/800 koní. Tým, že optmalizovali 4,4-litrový Biturbo vidlicový osemvalec z hľadiska hardvéru motora a elektronického dvojitého preplňovania. Vozidlo má kované kolesá s rozmermi 9,0×21 a 10.5×21 palcov vysoko výkonné pneumatiky vo veľkostiach 255/30R21 a 295/25R21, čo extrémne zdôrazňuje športový charakter vlajkovej lode modelu radu 6.

    

Okrem zvýšenia výkonu mali úpravy vplyv aj na dosiahnutie maximálneho krútiacieho momentu 1050 Nm. A tak sa stal  vďaka hodnotám najvyššej úrovne výkonnosti G-Power M6 najrýchlejším štvorsedadlovým kabrioletom na svete: Stačí mu 9,8 sekundy aby dosiahol rýchlosť 200 km/h, pričom najvyššia rýchlosť je dokonca až 330 km/h.

Úpravami prešli okrem motora aj ďalšie súčasti automobilu, mimo iného vozidlo dostalo špeciálny titánový výfukový systém, ale aj doplnky v exteriéri, ktoré majú za úlohu jasne ukázať, že to nie je obyčajné sériové vozidlo. Úpravami prešli predný nárazník, predné a zadné blatníky, aj zadný nárazník. Celý interiér sa zaodel do kvalitnej kože Alcantary. ´Modifikované boli aj tlmiče a stabilizátory či brzdy, ktoré vďaka obrovským keramickým kotúčom zabezpečujú, aby vozidlo bezpečne zastavilo. Zníženie hmotnosti neodpružených častí automobilu  predstavuje pozitívny prínos z k jazdnej dynamike prestížneho  kabrioletu. G-POWER (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov