Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2017: Mitsubishi predstaví SUV Eclipse Cross

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) predstaví vo svetovej premiére na 87. Medzinárodnom Autosalóne v Ženeve*1, ktorý sa uskutoční v dňoch 7. – 19. marca, svoje nové kompaktné SUV Eclipse Cross.

Eclipse Cross je globálnym strategickým modelom, ktorý sa do predaja dostane najskôr na európskom trhu a to už na jeseň tohto roka. Nasledovať bude Japonsko, Severná Amerika, Austrália a ďalšie regióny.

Úplne nové kompaktné SUV kupé Eclipse Cross sa pripojí ku globálnemu radu crossoverov a SUV modelov spoločnosti MMC: ku kompaktnému SUV ASX*2 a stredne veľkému SUV Outlander a Outlander PHEV.

Eclipse Cross, ktorý je spojením ostrých línií vozidiel s karosériou kupé a dynamickej mobility vozidiel kategórie SUV, nesie unikátny punc stylingu a výkonu Mitsubishi.

Medzi ďalšie rozlišovacie znaky modelu Eclipse Cross patrí jeho DIZAJN, ktorý vodiča motivuje k tomu, aby vyrazil na cesty a užil si jazdu, KONEKTIVITA, ktorá inšpiruje k novým zábavným dobrodružstvám, a v neposlednom rade TECHNOLÓGIA pohonu všetkých kolies, ktorá prináša upokojujúci pocit z jazdy a posúva zážitok z jazdy na vyššiu úroveň.

 *1: 87. Medzinárodný Autosalón v Ženeve, novinárske dni 7. – 8. marec a dni pre verejnosť 9. – 19. marec. Tlačová konferencia MMC sa bude konať 7. marca o 11:15 na stánku Mitsubishi Motors v Hale 2.

*2: RVR v Japonsku, Outlander Sport v USA a na niektorých iných trhoch

 

Eclipse Cross: produktový prehľad

Charakteristický dynamický dizajn

V rámci témy zadanej pri jeho vývoji “Tvar inšpirácie,” Eclipse Cross zároveň zahŕňa aj nasledovné vlastnosti majúce za cieľ poskytnúť zážitok z jazdy, ktorý inšpiruje a oslovuje zvedavé mysle všetkých, ktorí si chcú užívať život inteligentne a aktívne.

Výrazne ostrý a dynamický tvar Mitsubishi SUV kupé sa vyznačuje svojim klinovitým profilom s výraznou bočnou linkou a silnou charakteristickou líniou; dopredu kloneným zadným oknom; ostro rezanými zadnými dverami a krátkym previsom; a svalnatými blatníkmi dotvárajúcimi imidž vyšportovaného atléta.

Dizajnérsky koncept prednej masky vozidla v tvare Dynamického štítu (Dynamic Shield) od spoločnosti MMC odkazuje na tvar ochranného štítu, ktorý vizuálne tvorí čierna centrálna časť čiernej mriežky chladiča symbolizujúca výkon vozidla. Čierna plocha je ohraničená v troch smeroch – zľava, sprava a zdola nahor. Dynamický štít vyjadruje funkčnosť prednej časti vozidla, ktoré chráni pasažierov ako aj samotné vozidlo.

„Dynamický a charakteristický“ dizajn zadnej časti vozidla sa vyznačuje takmer kubistickým štýlom vytvoreným okolo vysoko osadených pretiahnutých zadných svetiel a dopredu vystupujúceho okna zadných dverí horizontálne rozdeleného na dve časti. Zasvietené rúrkovité LED brzdové svetlá a centrálne LED brzdové svetlo tvoria jediný svetelný pruh, ktorý sa ťahá naprieč zadnými dverami, čo dodáva zozadu modelu Eclipse Cross široký a stabilný vzhľad.

Paletu farieb dopĺňa nový červený metalický odtieň laku karosérie. Štandardný lak je potiahnutý vrstvami polo priesvitného laku červenej a svetlej farby, čo vytvára vysokú sýtosť farieb a intenzitu, ktorých výsledkom je vysoko rafinovaný povrch.

Horizontálna prístrojová doska, strieborné metalické akcenty lemovania a čierno – strieborné farebné prevedenie vytvára rafinovaný interiér, ktorý je dynamický a športový zároveň. Vodič si tak môže vychutnať futuristický kokpit vybavený tenkým audio a head-up displejom.

Zadné sedadlá sú delené v pomere 60:40 a disponujú funkciou posúvania a sklápania, to všetko pri zachovaní maximálneho objemu batožinového priestoru a bez potreby narušiť štýlový tvar SUV kupé. Navyše poskytujú cestujúcim na zadných sedadlách dostatok priestoru pre nohy, čo im umožňuje, aby sa usadili vo svojej obľúbenej polohe a užili si aj dlhšiu cestu s dostatočným priestorom pre hlavu aj napriek smerom nadol sa zvažujúcej siluete vozidla v jeho zadnej časti.

Konektivita inšpirujúca k novým zábavným dobrodružstvám

Eclipse Cross je vybavený audio systémom Smartphone Link Display Audio, Touchpad ovládaním a Head Up displejom, ktorý vodičovi umožňuje spracovať a vyhodnotiť rôzne typy informácií jednoduchšie a bezpečnejšie.

Smartphone Link Display Audio podporuje Apple CarPlay*3, inteligentnejší a bezpečnejší spôsob umožňuje používania iPhone*4 vo vozidle. Vodič môže využiť Siri*4 alebo dotykovú obrazovku Smartphone Link Display Audio pre vyhľadanie trasy optimalizovanej s ohľadom na dopravnú situáciu, volanie alebo prijímanie hovorov, prístup k textovým správam a počúvanie hudby, to všetko spôsobom, ktorý umožňuje zostať plne sústredený na cestu. Smartphone Link Display Audio taktiež podporuje Android AutoTM*4, ktorá umožňuje hlasové ovládanie Google MapsTM*4, Google PlayTM*4 hudby a ďalších aplikácií. Touchpad ovládanie umožňuje ovládanie audio funkcií ako je rádio, či Apple CarPlay.

Umiestnenie Touchpad ovládača na stredovej konzole umožňuje vodičovi ovládať Smartphone Link Display Audio ľahko a bez potreby meniť pozíciu.

Jednotka Head Up Display umožňuje bezpečnejšiu jazdu vďaka zobrazeniu rýchlosti vozidla, dát z aktívnych bezpečnostných systémov a ďalších potrebných informácií, čo minimalizuje pohyb očí a zabezpečuje okamžitú čitateľnosť.

*3: Apple CarPlay, iPhone a Siri sú ochranné známky spoločnosti Apple Inc. registrovanej v Spojených Štátoch Amerických a ďalších krajinách.

*4: Android Auto, Google Maps a Google Play sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti Google Inc.

Príjemná a bezpečná jazda s technológiou pohonu všetkých kolies

 Eclipse Cross využíva elektronicky riadený systém pohonu všetkých kolies, ktorý dodáva optimálny krútiaci moment na zadné kolesá zodpovedajúci jazdnej situácii a stavu povrchu vozovky. Systém integrovanej kontroly dynamiky vozidla Super All-Wheel Control od spoločnosti MMC (S-AWC) disponuje funkciou aktívneho stáčania vozidla okolo zvislej osi AYC*5

Pridanie vzpery s trojbodovým uchytením vpredu a strategické využitie štrukturálneho spevnenia v zadnej časti vozidla prispeli k zvýšeniu tuhosti karosérie. Tuhšia karoséria a optimalizácia detailov zavesenia kolies sú zárukou precíznej ovládateľnosti a vynikajúcej stability vozidla.

Eclipse Cross ponúka dve pohonné jednotky, ktoré napomáhajú plnohodnotnému štýlovému SUV kupé dosiahnuť správnu rovnováhu medzi výkonom a vplyvom na životné prostredie. Nový preplňovaný zážihový motor s objemom 1.5 litra s priamym vstrekovaním spolupracuje s novou CVT prevodovkou s 8-stupňovým športovým manuálnym ovládaním. Preplňovaný vznetový motor s objemom 2.2 litra s priamym vstrekovaním upravený špeciálne pre model Eclipse Cross spolupracuje s novou 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Obe pohonné ústrojenstvá boli vyvinuté s cieľom ponúknuť vodičov maximálny pôžitok zo svižnej jazdy.

*5: Funkcia aktívneho stáčania vozidla okolo zvislej osi AYC (Active Yaw Control) riadi prerozdelenie krútiaceho momentu a brzdnej sily na jednotlivé zadné kolesá tak, aby napomohli vozidlu správať sa v súlade s požiadavkami vodiča, využijúc informácie o uhle natočenia volantu, miere stáčania, krútiaceho momentu, brzdnej sily a rýchlosti kolies s cieľom presne reagovať na reakcie vodiča a správanie vozidla.

 

 

 

Špecifikácie Eclipse Cross (vystavené vozidlá)

d. x š. x v. (mm) 4405 x 1805 x 1685
Rázvor (mm) 2670
Rozchod vpredu/vzadu (mm) 1545 / 1545
Motor & prevodovka 1.5 l preplňovaný zážihový s priamym vstrekovaním / CVT
2.2 l preplňovaný vznetový / 8-st. AT
Pohon Elektronicky riadený 4WD

Mitsubishi, dk

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov