Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2017: Mitsubishi Motors odhalil nový názov „ECLIPSE CROSS“

Automobilka Mitsubishi Motors Corporation (MMC) sa s odkazom na svoju tradíciu vo svete motoršportu rozhodla pomenovať svoje úplne nové kompaktné SUV „Eclipse Cross.

Označenie „Eclipse Cross“, hodiace sa k ostrým líniám vozidla pripomínajúceho kupé, jednoznačne odkazuje na mimoriadne obľúbený športový model Eclipse, ktorý sa v rokoch 1989 až 2012 úspešne predával predovšetkým v Severnej Amerike (v rámci štyroch úspešných generácií sa celkom predalo viac ako 1,4 milióna vozidiel).

      

„Eclipse Cross“ rovnako poukazuje na SUV charakter tohto nového modelu, ktorý bude tvoriť súčasť širšieho portfólia kľúčových ‘športovo úžitkových vozidiel (SUV)’ od Mitsubishi Motors – prezentujúcich strategické smerovanie tejto značky predovšetkým v Európe.

Zvolenú metaforu podporuje aj skutočnosť, že automobilka zároveň pre svoj nový model vyvinula aj špeciálny červený metalický odtieň laku karosérie s hlbokým leskom, za použitia nemenej pokrokového procesu lakovania. Nový farebný odtieň totiž príhodne odráža označenie modelu – je podobný nápadnej červenej žiare, ktorá obvykle sprevádza úplné zatmenie slnka (v angličtine „solar eclipse“).

A tým to nekončí…

Mitsubishi, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov