Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Trojitý triumf Kia

Ocenenie „iF Design Award” pre modely Optima Sportswagon, Niro a Rio.

Kia vyhrala tri prestížne ceny iF Design Awards za dizajn svojich najnovších vozidiel. Hybridný crossover Niro, Optima Sportswagon a nové Rio, všetky tieto modely získali ocenenie za produktový dizajn. Rok 2017 je už ôsmym rokom po sebe, kedy značka Kia získala aspoň jedno ocenenie iF Design Award. Po tohtoročnom hat-tricku má značka Kia už celkovo 12 ocenení iF.

Peter Schreyer, prezident a šéfdizajnér Kia Motors Corporation, pri tejto príležitosti uviedol: „Posledné ocenenia iF Awards sú odrazom nášho excelentného medzinárodného dizajnérskeho tímu. Všetky tri ocenené modely, na ktorých dizajne sa spoločne podieľali dizajnérske centrá v Kórei, Nemecku a Spojených štátoch, sú pre nás nesmierne dôležité. Spolu s modelmi Niro a Optima Sportswagon sa Kia posunula do úplne nových segmentov predaja, a to predovšetkým vďaka inovatívnemu a atraktívnemu dizajnu. S modelom Kia Rio sme dosiahli jeden z najlepších medzinárodných predajov, veríme v rovnaký úspech novej generácie, ktorá pôsobí zrelšie.”

Kia Niro v sebe spája všetky praktické výhody spolu s estetickým dizajnom kompaktného crossovera, ktorý sa nápadne líši od ostatných konzervatívnejších hybridných modelov, a tým zabezpečuje jedinečnosť prvého hybridného crossoveru na svete.

Optima Sportswagon, prvý model Kia v D- segmente, zostrojený výhradne pre európsky trh, ponúka neobyčajný exteriér, rovnako ako kvalitne zariadený a prakticky vybavený interiér.

Výherca tretej ceny za rok 2017, nové Rio, sa dostane do predaja v Európe už v priebehu prvého štvrťroku tohto roku a potencionálnym kupcom sľubuje úplne nový dizajn s moderným, efektívnym a hlavne bezpečným vybavením.

iF Design Award 2017

Nominovaných bolo viac ako 5 500 produktov z 59 krajín a v súčasnosti patrí k najväčším svetovým dizajnérskym súťažiam. Ocenenie iF Design Award je udeľované v siedmych kategóriách (Produktový Dizajn, Výbava, Komunikačný a Servisný Dizajn, Architektúra, Interiérový Dizajn a Profesionálny Koncept).

Úplne nové Rio sa dostane do predaja už v priebehu prvého štvrťroka.

Kia (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov