Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Elektroofenzíva Daimleru

Centrami elektro-ofenzívy spoločnosti Daimler sa stanú nemecké závody Brémy, Rastatt a Sindelfingen vyrábajúce osobné vozidlá Mercedes-Benz a závod Hambach, v ktorom sa  produkujú vouidlá značky smart.

Po závode v Brémach bude závod Sindelfingen druhým, ktorý bude vyrábať elektromobily novej značky EQ. Stane sa kompetenčným centrom pre modely vyššej a luxusnej triedy.

Vysokoflexibilná výrobná sieť umožní v budúcnosti začlenenie modelov EQ do sériovej produkcie (v závislosti od dopytu) v ktoromkoľvek z súčasných závodov. Do roku 2025 spoločnosť plánuje uviesť vyše desať osobných automobilov na elektrický pohon: od modelov smart až po veľké SUV. Očakáva pritom, v závislosti od vývoja infraštruktúry a preferencií zákazníkov, 15- až 25-percentný podiel elektrických modelov na svojom celkovom odbyte.

Všetky tri nemecké závody na osobné motorové vozidlá tak zohrávajú kľúčovú úlohu pre elektromobilitu v globálnej výrobnej sieti. Brémy, Rastatt a Sindelfingen stoja, čo sa týka výrobného portfólia, ako aj inovačnej sily, na konkurenčneschopnom základe a ponúkajú svojim zamestnancom dobré perspektívy do budúcnosti.

„Veľmi vítame prijaté rozhodnutia. Je to centrálny strategický cieľ celkovej podnikovej rady, aby sa nemecké závody podieľali na elektrostratégii spoločnosti. V investičných a výrobných rozhodnutiach, ktoré boli pre existujúce závody práve prijaté, vidíme dôležité míľniky na tejto ceste,“ vysvetľuje Michael Brecht, predseda celopodnikovej rady Daimler AG. „Nielen elektromobilita, ale aj rastúca digitalizácia zmenia úlohy a pracovné miesta zamestnancov – dokonca celú náplň práce jednotlivých povolaní. Aby zamestnanci angažovane spolupracovali, kvalifikovali sa a ďalej vyvíjali, je potrebný stabilný rámec. To znamená – musí byť isté, že pracovné miesta sú napriek všetkým výzvam dlhodobé. Zo strany spoločnosti to znamená prísľuby investícií do vývoja a výroby.“

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov