Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové Bentley Continental Supersports je najrýchlejší štvorsedadlový voz na svete

Spoločnosť Bentley Motors pripravila pre rok 2017 skutočnú lahôdku pre motoristických fanúšikov. Nové Bentley Continental Supersports je totiž doteraz najrýchlejší a najsilnejší vyrábaný model s výkonom 514 kW (700 koní) a krútiacim momentom 1017 Nm.

 

Model Supersports posúva fenomenálny výkon, ovládateľnosť a rýchlosť vozov prvej generácie na novou úroveň. Je to superšportový voz už podľa dizajnu vďaka odvážnemu štýlu karosérie; obsahuje akcenty z uhlíkových vlákien v prednej aj zadnej časti a veľký zadný spoiler z uhlíkových vlákien. Interiér ponúka úžasný design inšpirovaný pretekmi s jedinečnými šachovnicovými doskami z uhlíkových vlákien na prístrojovom paneli a úplne novou trojtonovou farebnú kombináciu. Vďaka technológii prenášania momentu brzdami vyvinuté divíziou Bentley Motorsport ide tiež o najvýkonnejší automobil Bentley všetkých čias. A vyrobených bude len veľmi obmedzené množstvo týchto vozov.

 

Maximálna rýchlosť 336 km/h a zrýchlenie 0-100 km/h za 3,5 sekundy robí z nového modelu Continental Supersports najrýchlejší a najvýkonnejší luxusný štvormiestny automobil. Obdobne platí, že jeho súrodenec so zaťahovacou strechou, Continental Supersports Convertible je najrýchlejší štvormiestny kabriolet na svete, ktorý zrýchli z pokoja na stovku za 3,9 sekundy a zastaví sa až na maximálnej rýchlosti 330 km/h.

 

Jeho výkonu odpovedá aj jeho ovládateľnosť. Prenášanie momentu v spojení so zníženou neodpruženou hmotnosťou zvyšujú reaktivitu v zákrutách a zaručujú jazdu skutočne zameranú na výkon. Tento dynamický systém brzdí jednotlivé predné a zadné kolesá počas zrýchľovania v zákrutách tak, aby sa zvýšila výkonnosť. Má tiež na mieru nastavenú kontrolu stability s menej rušivou kalibráciou, ktorá zaisťuje presnejšiu odozvu podvozku. To všetko sa spája so zadným rozdelením krútiaceho momentu systému stáleho pohonu všetkých kolies, ktorý vysiela 60 % výkonu motora na zadné kolesá, a zvyšuje tak ovládateľnosť a akčnosť.

 

Karoséria sa vyznačuje novým a odvážnym designem predného a zadného nárazníku s akcentmi z uhlíkových vlákien, pričom výrazné vstupy nasávania z uhlíkových vláken na kapote, bočné ochranné prvky a zadný spoiler ešte viac zvýrazňujú štýl supervozu a zároveň prispievajú k aerodynamickosti auta. Kompletne čierne prvky pri chladiči, svetlometoch, oknách, zadnom nárazníku a vložkách pri páčkach na dverách vozu majú agresívny vzhľad rovnako ako čierne zakončenia výfukovej trubice a vetracích otvorov na bokoch. Usadnutý vzhľad doplňujú 21” ľahké športové kolesá s čiernymi a lesklými prvky a leštená čierna predná mriežka chladiča, ktorá je po prvý raz dodávaná u tejto generácie vozov Continental s motorom W12.

 

Nový model Continental Supersports Convertible ponúka luxus a rafinovanosť kupé, ale po stlačení tlačítka sa zmení na odkrytý cestovný voz, za ktorým sa každý otočí. Viacvrstvová strecha zaručuje vysokou úroveň prepracovanosti a zvukovej izolácie. Po náročných testoch vo všetkých podmienkach od -30 °C do +50 °C alebo viac odolá aj monzúnovému dažďu a zachováva pohodlnou hrejivosť bez prievanu aj v najchladnejších dňoch roka. Súčasťou výbavy je aj ohrievací prvok na krk, vďaka nemu je lákavé prevezenie so stiahnutou strechou aj v chladnejších dňoch na jar a na jeseň.

 

V interiéri modelu Supersports vás privítá výkonný športový design. Tón udávajú šachovnicové dosky na prístrojovom paneli z uhlíkových vlákien, značka Supersports na strane u spolujazdca aj na nástupných prvkoch. Vôbec po prvý raz je v ponuke trojtonový interiér u tejto generácie vozov Continental. Môžete si vybrať zo širokej ponuky farebných koží a pre maximálny športový vzhľad môžete voliť aj perforovanú čiernu kožu Alcantara. Emblémy Supersports sú vyšité na operkách hlavy, pričom nový diamantový dizajn stehov vo stredných a bočných paneloch sedadiel posilňujú výrazný vzhľad ešte viac. Jedinečný volant a riadiaca páka modelu Supersports doplňujú dokonalé detaily spracovania.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov