Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Detroit 2017: Nissan Vmotion získal prestížne ocenenie

Nissan Vmotion 2.0 si zo severoamerického medzinárodného autosalónu v Detroite odnáša cenu EyesOn Design Award za najlepšie koncepčné vozidlo.

Koncept nového sedanu spoločnosti Nissan získal na Severoamerickom medzinárodnom autosalóne (NAIAS) významné uznanie v podobe oficiálnej ceny za dizajn. Získal cenu i v kategórii Najinovatívnejšia práca s farbami, grafikou a materiálmi.

Vmotion 2.0 vznikol ako ukážka smeru, ktorým sa bude uberať dizajn sedanov Nissan – sviežeho a dynamického smeru so zameraním sa na kabínu vozidla. Pokračuje vo vývoji prednej časti vozidla charakterizovanej prvkom „V-motion“, ktorý je možné vidieť na mnohých už vyrábaných modeloch automobilky.Naznačuje budúcnosť „Inteligentnej mobility Nissan“, a to vrátane vízie budúceho využitia funkcie ProPILOT – funkcie, ktorá vďaka najnovšiemu typu rozhrania HMI (človek – stroj) umožní autonómnu jazdu ulicami a križovatkami miest.

nissan vmotion 5     2017-NAIAS-Nissan-Vmotion-2.0-concept-2

EyesOn Design Awards je jedno z popredných ocenení v oblasti dizajnu vozidiel, udeľované porotou zloženou z celosvetových špičiek v odbore dizajnu. Ocenením sa môžu pýšiť sériové i koncepčné vozidlá, pre ktoré predstavuje detroitský autosalón svetovú premiéru.

„Vmotion 2.0 ponúka ohromujúci pohľad do budúcnosti dizajnu vozidiel spoločnosti Nissan – sviežeho, dynamického dizajnu a pritom sústredeného na kabínu vozidla,“ uviedol Mamoru Aoki, výkonný riaditeľ dizajnu v oddelení pre globálnu dizajnovú stratégiu spoločnosti Nissan Motor Co., Ltd. „Toto prestížne ocenenie, ktoré sme získali od dizajnérskych špičiek z celého sveta, je dôkazom obrovského potenciálu, ktorý spoločnosť Nissan na ceste za najnovšou podobou svojich vozidiel má. Je nám cťou tu byť a neskutočne nás teší, že i naďalej môžeme celému svetu dokazovať neobmedzené možnosti dizajnu Nissan.“

nissan vmotion 4      nissan vmotion 3

Nissan Vmotion 2.0 je názornou ukážkou vývoja podoby prednej časti vozidla, ktorej dominuje prvok „V-motion“, ktorý je možné vidieť i na mnohých už vyrábaných modeloch automobilky. Ocenená farba konceptu – striebornomedená – je jedinečnou zmesou medi a ďalších kovov, ktorá vytvára „vrstvený“ efekt. Vďaka nemu potom rôzne naklonené časti karosérie odlišne odrážajú svetlo a majú i iný tón zafarbenia.

„V našom nekonečnom hľadaní dokonalosti sme urobili vyše 100 pokusov, v ktorých sme sa snažili namiešať lak na dosiahnutie vytúženého efektu,“ opisuje Nicole Fonseca, vedúca dizajnérka lakov a materiálov v spoločnosti Nissan Design America, Inc. „Až na 101. pokus – zrejme naše šťastné číslo – sme prišli na tú najdokonalejšiu zmes medi, striebra a ďalších kovov, ktorá umožnila vznik tohto nádherného viacvrstvového laku. Za udelenie tejto významnej ceny patrí organizácii EyesOn Design naše poďakovanie – budúci dizajn vozidiel Nissan nemohol získať väčšie uznanie!“

Anketa EyesOn Design 

Anketa EyesOn Design je oslavou dizajnu, na ktorej sa zúčastňujú dizajnéri, zberatelia, výrobcovia, dodávatelia i široká verejnosť. Anketa EyesOn Design má pôvod v roku 1987, keď pri jej vzniku stáli šéfovia spoločností General Motors, Ford Motor Company a Chrysler Group LLC. Dnes je anketa EyesOn Design jednou z popredných udalostí v americkom automobilovom svete. Výstava Automotive Design Exhibition je každoročným odrazom i oslavou diania v oblasti dizajnu.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov