Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Mercedes Triedy E kupé štartuje

Nový štýlový a športový štvormiestny Mercedes Triedy E kupé určite zaujme medzi novinkami roku 2017.

Príde v dvoch stupňoch vyhotovenia AVANTGARDE a alternatívne AMG Line, s bohatými možnosťami individualizácie a výbavy na želanie. Poskytne exkluzuívny komfort väčšími rozmermi (vylepšujúcimi aj jazdné vlastnosti): dĺžka 4 826 mm, šírka 1 860 mm, výška 1 430 mm, rázvor  2873 mm, rozchod kolies vpredu 1 605 mm a vzadu 1 609 mm – nová Trieda E kupé výrazne prekonáva svoju predchodkyňu.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupé; C 238       Mercedes-Benz E-Klasse Coupé; C 238

Výrazná čelná partia s nízko posadenou športovou maskou chladiča a stredovou hviezdou, dlhá kapota motora s charakteristickými prelismi, dozadu posunutá, nízka kabína a atleticky riešená zadná časť novinke vdychujú proporcie kupé typické pre značku Mercedes-Benz. Štyri bezrámové bočné sklá a vypustenie stĺpika B zdôrazňujú dynamiku. Vonkajší dojem z vozidla umocňuje nová privítacia funkcia zadného svietidla (v svetovej premiére). Interiér okrem iného ozvláštňujú špeciálne, pre kupé Triedy E dodávané nové inovatívne ozdobné prvky, či náladové osvetlenie so 64 farbami, rovnako dostupné na želanie.

„Svojím čistým, estetickým tvarom oslovuje naša nová Trieda E kupé v rovnakej miere rozum i srdce. Moderný luxus, agilné športové vlastnosti a techniku na vysokej úrovni spája do automobilovej osobnosti s dôvtipom, ktorá ponúka exkluzívne, kultivované potešenie z jazdy,“ zdôraznil najnovší prírastok vozidiel s hviezdou v znaku profesor Thomas Weber, člen predstavenstva spoločnosti Daimler, zodpovedný za výskum koncernu a vývoj divízie Mercedes Benz Cars.

Novinka ponúka inteligenciu rodiny Triedy E s komplexnou integráciou smartfónu, kokpitom so širokouhlým displejom a najnovšími asistenčnými systémami, ktoré na želanie umožňujú okrem iného poloautomatizované jazdenie. Silné motory s nízkymi emisiami a komfortné podvozky so selektívnym systémom tlmenia prinášajú športovo agilný jazdný zážitok.

Pri uvedení dostane Trieda E kupé jeden úplne nový dieselový motor (143 kW/194 k; 400 Nm) s kombinovanou priemernou spotrebou (podľa NEFZ) len 4,0 litra na 100 km a tri benzínové motory (135 kW/184 k; 300 Nm), (180 kW/245 k; 370 Nm) a (245 kW/333 k; 480 Nm). Počiatočne dodávané motory sériovo získajú deväťstupňovú automatickú prevodovku 9G-TRONIC. Ďalšie motorizácie budú nasledovať.

mercedes-benz (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov