Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz: ďalší medzník na ceste k autonómnemu riadeniu

Na Vianoce dostal Mercedes-Benz špeciálny darček: Stuttgartská automobilka dostala povolenie testovať autonómne vozidlá bez vodiča novej generácie na verejných komunikáciách.

V súčasnosti sa Mercedes-Benz zamerá na intenzívnr využitie autonómnej flotily testovacích automobilov Mercedes-Benz Triedy V a na intenzívne vyskúšanie najnovšej generácie senzorov a operačného systému DAVOS (Daimler Autonómne Vozidlá Operačný Systém) v reálnej prevádzke. Novinkou na palube sú ďalšie prvky plne automatizovaného riadenia. Každú jazdu budú aj naďalej vždy sledovať z hľadiska bezpečnosti dvaja špeciálne vyškolení vodiči v aute.

Už  v roku 2011 získal Mercedes-Benz povolenie  pre testovanie autonómnych vozidiel na nemeckých cestách a dokončil tak úspešne jadu Bertha- Benz Ride v auguste 2013. Na základe získaných skúseností z týchto a nespočetných ďalších testovacích jázd po celom svete vyvinul Mercedes-Benz operačný systém (Davos) pre autonómne riadenie vozidiel.

Vďaka novej testovacej flotile vykročil Mercedes-Benz úspešne k ďalšiemu dôležitému míľniku na ceste k autonómnej jazdu.

Daimler (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov