Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW predstaví ďalší model rodiny I.D. v Detroite

Showcar má dva elektrické motory a pohon všetkých kolies a je vybavený multifunkčným flexibilným interiérom.

Čas elektrickej mobility začína. Na North American International Auto Show (Naias, 8-22 január 2017) predstaví v Detroite automobilka Volkswagen nový model multifunkčného vozidla novej éry. Koncept vozidla utvára väzby medzi legendárnymi začiatkami značky Volkswagen a jeho elektrizujúcou budúcnosťou a je založený na modulárnom elektrickom pohone  modelového radu I.D. a tak odhľuje potenciál platformy Modular Electric Drive.

Volkswagen Showcar NAIAS Detroit 2017       Volkswagen Showcar NAIAS Detroit 2017

Na parížskom autosalóne v septembri 2016 boli iniciály I.D.  určené predovšetkým pre novú generáciu plne elektrických vozidiel od Volkswagenuu I.D. Jeho výroba by mala byť naplánovsná paralelne k novému golfu. Predpokladaný akčný rádius tohto vozidla by mal byť v rozmedzí 400 až 600 km s využitím novej platformy. Koncept I.D. ale podľa VW tiež znamená jasnosť v dizajne, v čistej forme, charaktere, autentickej emocionalite – a samozrejme pre  ideálne priestorové koncepcie, rovnako ako pre kvalitné detaily, ktoré sú zvyčajne vlastné Volkswagenu.

Základom sa stane nová platforma MEB, pripravená pre alternatívne pohony, vrátane čisto elektrického. Tá sa už predstavila v koncepte Budd, ktorý ukázal Volkswagen na výstave spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas. Kým však z modelu Budd má byť minivan, nový elektrický „I.D.“ má mať klasickú koncepciu hatchbacku s dojazdom až 600 km. Modernosť pohonu má ísť ruka v ruke s najmodernejšími multimediálnymi systémami a konektivitou.

Novinka má mať na dĺžku približne 4,4 metra, teda to má byť praktické rodinné vozidlo s dostatočne priestranným interiérom aj batožinovým priestorom. V budúcnosti by sa toto vozidlo malo dať riadiť úplne autonómne: keď vodič zaktivizuje laserové skenery, ultrazvukové a radarové senzory, budú kamery sledovať ostatných účastníkov cestnej premávky a okolie.

Koncept voidla I.D., korý bude mať prepmiéru v Detroite, utvára väzby medzi legendárnymi počiatkami značky Volkswagen a jeho elektrizujúcou budúcnosťou. Jeho celková koncepcia je revolučná. Spája v sebe dostatok priestoru pre cestovanie s dlhým elektrickým dojazdom. Nový pocit slobody – s nulovými emisiami. Nová epocha mobility.

VW-media-services (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov