Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ducati v rýchlom pruhu

Ducati sa opiera o filozofiu „jeden človek, jeden motor“. V západnej časti talianskej Bologni vyrábajú v dcérskej spoločnosti Audi 26 rôznych modelov motocyklov, vrátane modelu X Diavel.
Svetové premiéry na EICMA 2016
Všetky novinky roku 2017 predstavili v pavilónoch Fiera di Milano-Rho tohtoročnej svetovej výstavy motocyklov EICMA, ktora je vždy jednym z najvýznamnejších európskych podujatí pre milovníkov a konštruktérov dvojkolesových tátošov.
Nikdy nepredal Ducati toľko motocyklov ako v roku 2016. Keďže chce pokračovať v tomto trende pripravila dcérska spoločnosť Audi pre motocyklových nadšencov priehršť nových modelov pre budúci rok, ktoré prezentovali na EICMA v Miláne.
Ducati-CEO Claudio Domenicali potvrdil, že od februára 2017 príde opäť na trh model Monster 797 v pôvodnej verzii s unikátnou koštrukciou. Motor Desmodue je zapustený do mreží rámu, štandardné ABS zaisťuje aktívnu bezpečnosť cestujúcich.
Flexibilný ako švajčiarsky nožík je nové Ducati Multistrada 950, ktoré ponúka optimálnu flexibilitu nielen pre dobrodružné povahy, pre ktoré je nová Multistrada 950 ten správny stroj. Motorka kombinuje komfortnú ergonómiu väčšieho modelu Multistrada 1200 a agilné, dynamické jazdné vlastnosti Testastretta. Jeho 19-palcové predné koleso a nastaviteľné odpruženie Sachs z neho robí ideálneho spoločníka pre každý terén.
„Chceli sme vytvoriť motocykel, ktorý je rovnako flexibilný ako švajčiarsky nožík,“ povedal Claudio Domenicali. Bezpečné a pohodlné cestovanie, aké ponúka Multistrada, sa rovnako dobre hodí pre športovcov, ktorí uprednostňujú off-road jazdy: S “enduro konfiguráciou” je predná vidlica nastaviteľná a rovnako disponuje prevzatými riadidlami Enduro.
Nový Ducati SuperSport poskytuje uvoľnenú jazdu aj na dlhých vzdialenostiach perfektnou ergonómiou.  Perfektný “do-it-all” stroj má športovo komfortnú ergonómiu, ktorou si podmanil záujemcov. „Je to perfektný motocykel pre každodenné jazdenie,“ zdôraznil generálny riaditeľ Ducati Claudio Domenicali. Vzhľadom na to, že na motocykli Ducati SuperSport sa sedí uvoľnenejšia než na Superbike, má napriek tomu tento stroj veľmi športovú DNA. Má aj veľmi rýchle radenie prevoddových stupňov – elektronický spínací systém pracuje bez použitia spojky a odpruženie Ohlins poskytuje ďalší komfort pre cestujúcich.

ducati SuperSport-768x511
Vylepšený motor, lepšia elektronika, lepšie brzdy: nový Monster 1200
Veľké zmeny prináša nový Monster 1200: Pôvodný kompaktný a funkčný štýl opäť zdôrazňuje ducha tohto motoyklu. Motor Testastretta inžinieri Ducati precízne optimalizovali – rovnako ako elektronické zariadenia: inertiálne senzory poskytujú potrebné informácie pre bezpečnosť a výkon počas jazdy a umožňujú inštaláciu Cornering ABS, ktoré zvyšuje bezpečnosť pre jazdca najmä v zákrutách. Verzia S je k dispozícii v tradičnej červenej, ale aj v šedej farbe. Okrem toho je vybavená ďaleko najsilnejším brzdovým systémom..

ducati ScramblerDesertSled
Perfektný spoločník pre off-road potešenie: Scrambler Desert Sled
Priamo z kalifornskej púšte: Nové Ducati Scrambler Desert Sled je ideálny off-road bike.
Ide späť ku koreňom – je inšpirovaný off-roadovými motocyklami, ktoré v rokoch 1960 a 1970 písali históriu motocyklov v Spojených štátoch. S upraveným rámom, optimalizovaným odpružením a inovatívnymi líniami je stroj predestinovaný pre jazdu mimo asfaltu. Dizajn je zmenený: „Červená je síce srdcom našej značky. Pri modeli Scrambler sme ale pridali dve nové farby,“ pirpomenul Domenicali.

Ducati Scrambler Café Racer
Čierna káva ako zdroj inšpirácie: Ducati Café Racer
Inšpirovaný čiernou kávou: Scrambler Café prináša nové zážitky a potešenie z jazdy.
Rýchle jazdy na krátke vzdialenosti medzi lokálmi s občerstvením – na to bol Classic Café Racer pôvodne vyvinutý v skorých šesťdesatich rokoch minulého storočia. Nový stroj so svojím farebným tónom “Black Coffee” prináša ale aj nového sviežeho ducha. „S našim Scramblerom sme urobili ďalší krok smerom k potšeniu z jazdy,“ uviedol generálny riaditeľ Ducati Claudio Domenicali v Miláne.

ducati superlegera
Nový model Superleggera 1299
Superleggera je unikáty motocykel svojou konštrukciou. Poskytuje optimálny športový výkon vďaka moderným technológiám. Nová Superleggera 1299 Limited príde v roku 2017 na trh v obmedzenej edícii 500 kusov. Je to prvý a jediný stroj s kompletnou karbónovou štruktúrou rámu, podvozka a kyvnej vidlice na svete. A s majstrovskými inováciami, čo sa týka výkonu, sa určit nedá rýchlo vytlačiť z pruhu na predbiehanie.
Ducati (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov