Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Taliansky roadster Puritalia 427 potešením pre pôžitkárov

Talianska spoločnosť Puritalia Automobili, ktorá je známa výrobou exkluzívnych športových áut, pripravila pre svojich priaznivcov malý roadster Puritalia 427. Ručne vyrobený voz z limitovanej série je odkazom na slávny automobil Shelby Cobra z roku 1965.

P427_02  P427_01

Ľahučký športový roadster je ideálny pre tých motoristických nadšencov, ktorí majú radi nízku hmotnosť a číri pôžitok z riadenia. Puritalia 427 má totiž okrem nízkej hmotnosti pohon zadných kolies, samosvorný diferenciál, manuálnu prevodovku a osemvalec s objemom piatich litrov, ktorý má výkon 326 kW (445 koní) v atmosférickej verzii a 444 kw (605 koní) pri preplňovaní kompresorom.

P427_03  P427_04

Základom Puritalie 427 je hliníkový polomonokok tvoriaci interiér, ktorý doplňujú vpredu aj vzadu pomocné rámy z oceľových trúbok. Karosériu tvoria panely z kompozitných materiálov. Nechýba šesťpiestové brzdy Brembo vpredu a štvorpiestové vzadu. Automobil má tiež kompletne nezávislé zavesenie.

P427_05  P427_02

„Skutočne unikátny kúsok umenia, to sú tie správne slová,“ tvrdí zakladateľ firmy Puritalia Paolo Parente: „Rozhodli sme sa navrhnúť a skonštruovať 427-ku jednoducho preto, pretože podobné auto neexistuje. Výsledkom je silné auto, ktoré využíva najlepšie technológie vo svojej triede. Je to výzva pre tých, ktorí chcú s radosťou šoférovať svoje auto a nie ´bojovať´ za volantom.“

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov