Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Z „pohrebu“ vlastného Bentley bol napokon skvelý reklamný trik

K netradičnej, no zaujímavej udalosti došlo nedávno v Brazílii. Tamojší renomovaný a úspešný podnikateľ vyvolal vlnu negatívnych reakcií, keď na sociálnej sieti zverejnil svoj plán pochovať milovaný Bentley Continental Flying Spur.

Šesťdesiatdvaročný Chiquinho Scarpa uviedol, že pripravuje pohreb pre svoje Bentley (367.220 eur), aby sa na ňom mohol voziť vo svojom posmrtnom živote. Na vysvetlenie dodal, že sa nechal inšpirovať egyptskými faraónmi, ktorých pochovávali do hrobky spoločne s ich najcennejším majetkom.

Bra_02  Bra_03

Scarpa prejavil zmysel pre humor a dokonca sa nechal odfotografovať na bagri pri práci na svojom pozemku v Sao Paulo, pričom vzbudil ešte väčšiu nevraživosť u svojich odporcov. Väčšina reakcií mierila na excentrického podnikateľa, ktorého označili za blázna, ktorý chce urobiť niečo absurdné namiesto toho, aby auto venoval na charitu.

Bra_04  Bra_05

Celý príbeh sa však len o niekoľko dní otočil o 360 stupňov. Scarpa totiž „zavesil“ na sociálnu sieť fotografiu zo svojej tlačovej konferencii na podporu Brazílskeho národného týždňa darovaných orgánov. S plagátom za jeho chrbtom si všetci mohli prečítať pointu: „Je absurdné pochovávať niečo, čo má podstatne väčšiu hodnotu ako Bentley, a to sú vaše orgány. Ja som darcom orgánov a vy?“

Všetko sa jedným šmahom zmenilo na skvelú „promotion“ pre darovanie ľudských orgánov. Pre tých, ktorí si skutočne mysleli, že napriek všetkému pochová svoje Bentley, patrili tieto slová. „Nepochoval som svoje auto, ale každý si myslel, že je to absurdne, keď som o tom hovoril. Nie je však absurdné pochovávať ľudí, ktorí ešte môžu zachrániť množstvo životov. Nič nemá väčšiu cenu. Buďte darcom a povedzte to vašej rodine,“ uviedol Scarpa.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov