Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz G – jubileum.

V rakúskom Grazi zišlo z výrobného pásu v závode Magna Steyr tohto toku už dvadsaťtisíce auto Trieda G značky Mercedes-Benz.

Biely Mercedes-AMG G63 má kombinovanú spotrebu paliva 13,8 l/100 km a kombinované emisie CO2 322 g/km. Je to prvý raz, čo bol za jeden rok dosiahnutý tak vysoký počet vyrobených kusov. Exemplár Triedy G, ktorý dosiahol tohtoročný výrobný rekord, je okrem toho výnimočný. Je vybavený viacerými prvkami výbavy „designo manufaktur“, ako napríklad koža designo vyrábaná vo vlastnej dielni a lak v odtieni „designo mystická biela bright“.

„Individualizácia a priebežná technická optimalizácia Triedy G prispievajú k veľkému úspechu pôvodnej ikony terénnych vozidiel, ktorá stále nepozná žiaden kompromis,“ uvádza Dr. Gunnar Güthenke, vedúci produktovej oblasti terénnych vozidiel Mercedes-Benz. „Výroba 20 000 kusov Triedy G v jednom roku je súčasne dôkazom vysokého dopytu po tomto modeli, a tým aj kvality našich vozidiel, ktorú naši zákazníci oceňujú. Teším sa a som hrdý, že niektorí zamestnanci u nás pracujú od začiatku výroby – už približne 37 rokov.“

S programom výbavy „designo manufaktur“ bude veterán terénnych vozidiel už z výrobného závodu ešte individuálnejší. Zákazníci si svoju ikonu terénnych vozidiel môžu prispôsobiť na mieru svojmu osobnému vkusu. Manufaktúra, ktorá z Triedy G vytvorí jedinečné géčko, sa taktiež nachádza v rakúskom Grazi. Či exteriér alebo interiér, či ozdobný šev alebo koža designo – takmer každý detail je tu s láskou vyrábaný ručne. S odovzdaním, vášňou a v remeselnej dokonalosti tu vznikajú unikáty spĺňajúce najvyššie nároky na kvalitu a exkluzívnosť.

Legendárna Trieda G sa vyrába od roku 1979 na objednávku automobilky Mercedes-Benz v závode Magna Steyr v rakúskom Grazi a naďalej sa teší veľkej obľúbenosti u zákazníkov. Od uvedenia prvého modelu Triedy G prešlo do rúk zákazníkov viac ako štvrť milióna vozidiel.

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov