Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Verstappen je osobnosťou, nováčikom aj udalosťou roka v F1

Nováčik v seriáli majstrovstiev sveta automobilov F1 Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull získal v aktuálnom ročníku tri ocenenia Medzinárodnej automobilovej federácie FIA. Syna bývalého jazdca F1 Josa Verstappena vyhlásili za nováčika roka, osobnosť roka a udalosť roka.

Max_02

Max Verstappen sa stal prvým jazdcom, ktorý v jednom roku získal tri ocenenia v nemajstrovskej kategórii. Osobnosť roka volia zástupcovia svetových médií zo všetkých šampionátov organizovaných pod hlavičkou FIA, vrátane rely a vytrvalostných pretekov.

Max_04

Nováčika roka volí komisia pilotov FIA na čele s dvojnásobným majstrom sveta automobilov F1 Brazílčanom Emersonom Fittipaldim a za Udalosť roka hlasujú fanúšikovia motorizmu na celom svete. Ocenenia odovzdajú Maxovi Verstappenovi na slávnosti FIA koncom roka v Paríži.

F1 Grand Prix of Japan - Previews

„Je to veľká česť vyhrať cenu Nováčik roka, v ktorej hlasuje komisia pilotov. A osobnosť roka? Neviem, prečo som vyhral, ale je príjemné vedieť, že v médiách som obľúbený,“ povedal Verstappen, ktorý ako 16-ročný podpísal kontroverznú zmluvu s tímom Toro Rosso. V uplynulom ročníku F1 obsadil so ziskom 48 bodov 12. miesto.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov