Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Poznáme kandidátov na Európske Auto roka 2017.

Celkom 30 modelov tvorí konečný zoznam kandidátov na titul Car of the Year 2017.  Nechýba medzi nimi Škoda KodiaQ ani Citroën C3.

Všetko sú to nové vozidlá už v predaji, alebo také, ktoré sa dostanú do predaja najneskôr  ku koncu tohto roka na piatich alebo viacerých európskych trhoch. Proces hlasovania prebieha v dvoch fázach. Prvá z nich určí krátky zoznam siedmich kandidátov, ktorý bude vyhlásený 28. novembra 2016. Druhé kolo určí víťaza, ktorý bude odhalený v predvečer ženevského autosalónu 6. marca 2017.

logo auto roka 2017

Medzi kandidátmi sú tentoraz viaceré autá bez klasického spaľovacieho motora. Napríklad Hyundai Ioniq, Kia Niro, či Toyoty Prius a Mirai. Je medzi nimi aj Honda NSX, hoci jej šanca na titul nie je práve veľká, keďže ide v podstate o superšportové vozidlo.

Zoznam uchádzačov o titul je zaujímavý a otázka, ktoré auto získa vavríny je veľkým nezodpovedaným rénbusom.  Ostatný titul získal model Opel Astra, pred ním VW Passat a v roku 2014 Peugeot 308. Predtým kraľoval VW Golf, ešte pred ním Opel Ampera/Chevrolet Volt, Nissan Leaf, či v roku 2010 Volkswagen Polo.

Z vyššie uvedeného je zrejmé, že prím u poroty, ktorú tvorí 54 novinárov z 22 krajín Európy a Slovensko v nej zatiaľ nemá svojho zástupcu, hrajú autá nemeckej provinencie, alebo modely s elektrickým pohonom. Tento rok to môže byť celkom iné a možno sa šťastie pri voľbe usmeje napríklad na nový model Škoda KodiaQ, alebo na Citroën C3, vyrábaný na Slovensku, ktoré medzi kandidátmi nechýbajú.

Zoznam 30 kandidátov na titul Európske Auto roku 2017 (COTY)

Alfa Romeo Giulia
Audi A5
Audi Q2
Citroën C3
Fiat Tipo
Fiat/Abarth 124 Spider
Ford Edge
Ford Ka
Honda NSX
Hyundai Ioniq
Jaguar F-Pace
Kia Niro
Kia Sportage
Maserati Levante
Mercedes-Benz třídy C
Nissan Micra
Peugeot 3008
Porsche 718 Boxster/Cayman
Porsche Panamera
Renault Mégane
Renault Scénic
Seat Ateca
Suzuki Baleno
Škoda Kodiaq
Tesla Model X
Toyota C-HR
Toyota Mirai
Toyota Prius
VW Tiguan
Volvo S90/V90

COTY (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov