Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ďalší krok Mercedes-Benz v elektro ofenzíve

Prvý sériový elektrický model novej produktovej značky EQ vyrobí už koncom desaťročia závod značky Mercedes-Benz v Brémach. Do roku 2025 bude v ponuke značky viac ako desať modelov vozidiel na čisto elektrický pohon.

„Automobily bez emisií predstavujú budúcnosť… Závod v Brémach poskytuje maximálnu flexibilitu, vysokú rýchlosť a od začiatku kvalitu značky Mercedes aj pre naše modely na elektrický pohon,“ uviedol okrem iného Dr. Dieter Zetsche, predseda predstavenstva spoločnosti Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars.

Prvý sériový elektrický model značky s hviezdou je založený na koncepte EQ – elektromobile so vzhľadom športového SUV kupé. Ponúkne dojazd až 500 km a typické silné stránky značky s hviezdou v oblasti bezpečnosti, komfortu, funkčnosti a konektivity.

Nová produktová značka EQ je súčasťou stratégie pre mobilitu budúcnosti CASE: inteligentného prepojenia zosieťovaním (Connected), autonómneho jazdenia (Autonomous), flexibilného používania (Shared & Services) a elektrických pohonov (Electric).

Spolu 12,5-tisíca pracovníčok a pracovníkov závodu v Brémach vyrába desať rôznych hviezdnych modelov. Z výrobného pásu tu schádzajú napríklad aj hybridné vozidlá, dobíjateľné zo siete Triedy C a GLC. V budúcnosti tu rovnako budú vyrábať model GLC F-CELL – prvé vozidlona svete s palivovými článkami s technológiou Plug-in.

Akumulátory pre nový elektromobil vyvíja spoločnosť Daimler ACCUMOTIVE a budú sa (rovnako ako pre všetky elektrifikované vozidlá značiek Mercedes-Benz a smart) vyrábať v Kamenzi, po investícii približne 500 miliónov eur.

O závode Mercedes-Benz v Brémach

Závod Mercedes-Benz v Brémach je s viac ako 12 500 pracovníčkami a pracovníkmi najväčším súkromným zamestnávateľom v regióne. V súčasnosti sa v prevádzke vyrába desať modelov: sedan, kombi, kupé a kabriolet Triedy C, kupé a kabriolet Triedy E, terénne vozidlo GLC, GLC kupé a oba roadstery SLC a SL. V roku 2015 bol závod vyznamenaný ocenením „Továreň roka“ v kategórii veľkosériová výroba. Ako vedúci závod pre Triedu C riadi závod v Brémach celosvetovú výrobu najobjemnejšieho konštrukčného radu značky Mercedes-Benz v zahraničných závodoch Tuscaloosa/USA, Peking/Čína a East London/Južná Afrika. Aj výroba GLC sa riadi z Brém ako z hlavnej výrobnej prevádzky.

Na foto:

Závod Mercedes-Benz v Brémach vyrába prvý sériový model novej generácie elektromobilov: Dr. Dieter Zetsche (predseda predstavenstva spoločnosti Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars, 2. vpredu zprava), Markus Schäfer (člen predstavenstva divízie Mercedes-Benz Cars, zodpovedný za výrobu a riadenie dodávateľských reťazcov, 1. zprava), Peter Theurer (vedúci závodu Mercedes-Benz v Brémach, 2. vľavo) a Michael Peters (predseda závodného výboru v závode Mercedes-Benz v Brémach 1. zľava) s konceptom EQ.

MB (šr)

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov