Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Zákazníci Nissanu sa podelia o vlastníctvo áut

Spoločnosť Nissan oznámila novú priekopnícku službu zdieľania vozidiel, prvý raz plne založenú na digitálnom prístupe, ktorá úplne premení odvetvie tradičného spoločného vlastníctva automobilov.

Služba NISSAN INTELLIGENT GET & GO MICRA, ktorú predseda a výkonný riaditeľ spoločnosti Nissan Carlos Ghosn predstavil na konferencii Web Summit v portugalskom Lisabone, poskytne ľuďom možnosť spoluvlastniť úplne nové vozidlo Nissan Micra.

Jadrom tohto plánu sú sociálne siete, na ktorých spoločnosť Nissan dokáže spárovaním profilov zákazníkov vytvárať komunity spoločného vlastníctva vozidiel novej generácie v plne digitálnom poňatí.

Služba bude spustená najprv pre okolie Paríža ku koncu tohto roka a vozidlá by sa potom na cestách mali objaviť do apríla 2017. Táto služba, založená na unikátnom algoritme, ktorý využíva sociálne profily a technológiu geolokalizácie, spáruje kompatibilných vlastníkov so vzájomne sa doplňujúcimi potrebami jazdy a vytvorí 100-percentnú digitálnu komunitu spoluvlastníkov.

Carlos Ghosn pri predstavení služby uviedol: „Teraz vstupujeme do budúcnosti, keď používanie vozidiel môže byť flexibilnejšie. V Nissane sme priekopníkmi nových ciest, ktoré prinesú vodičom výhody slobody a finančné prínosy spoločného vlastníctva vozidiel. Pre spustenie tohto programu asi nebolo možné vybrať lepšie vozidlo, ako je úplne nový model Micra, ktorý stelesňuje víziu Inteligentnej mobility spoločnosti Nissan.”

Nová služba vychádza z vízie Inteligentnej mobility spoločnosti Nissan, ktorá určuje rámec toho, ako majú byť automobily poháňané a ovládané a aké bude ich miesto v spoločnosti. To všetko bez toho, aby bola akokoľvek opomenutá snaha sprostredkovať vodičom väčšie potešenie z jazdy. Vzhľadom na rozmach modelu spoločnej ekonomiky, ktorá zahŕňa všetko od automobilov cez potraviny až po domácnosti je dnešné oznámenie ďalším krokom k realizácii cieľa Inteligentnej mobility.

Služba NISSAN INTELLIGENT GET & GO MICRA využíva nové vozidlo Nissan Micra Acenta 0.9O MT s audiosystémom Bose Personal Audio (uvedenom prvý raz na svete) a bude zahŕňať poistenie, servis, prístup k internetovému párovaciemu nástroju, aplikáciu pre chytré telefóny a palubné technológie. Komunity sa budú musieť zaviazať k maximálnemu ročnému najazdeniu 15 000 km.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov