Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan predstavil štýlový LEAF

Nový Nissan LEAF Black Edition je limitovanou sériou elektromobilu, ktorá vstúpi na trh v marci 2017.

LEAF Black Edition spája špičkové technológie elektromobilu s elegantným a inovatívnym dizajnom. Nastavuje latku pre elegantný a luxusný dizajn v segmente sériovo vyrábaných elektromobilov.

Nissan reveals stylish new LEAF Black Edition       Nissan reveals stylish new LEAF Black Edition

Black Edition vychádza zo súčasnej úrovne výbavy Acenta a navyše ponúka inovatívny dizajn a početné zdokonalenia dynamického stylingu. Štýlový exteriér zahŕňa 16-palcové čierne hliníkové kolesá, svetlomety LED, osvetlené prahové lišty, tónované sklá, čierne kryty bočných zrkadiel a čierny zadný strešný spojler. Luxusný nádych dodávajú interiéru rohože s modrým prešívaním.

LEAF Black Edition má v štandardnej výbave aj najmodernejšiu verziu telematického systému NissanConnect EV a inovatívnu technológiu panoramatického kamerového parkovacieho systému.

Riaditeľ divízie elektromobilov spoločnosti Nissan Europe Gareth Dunsmore zdôraznil: „Model Nissan LEAF Black Editon prináša na trh cenovo dostupný sériovo vyrábaný elektromobil v štýlovom a luxusnom vyhotovení. Našim zákazníkom vždy ponúkame vzrušujúce inovácie a tento automobil nie je výnimkou. Vďaka špičkovej technológii panoramatického kamerového parkovacieho systému sa vodič za volantom môžu cítiť istejšie – čo je podstatou vízie Inteligentné mobility Nissanu.“

Model vyrábaný v limitovanej sérii sa v Európe bude predávať iba od marca do augusta 2017. Prvých 1000 zákazníkov obdrží bezplatný Wi-Fi hotspot, ktorý obslúži až 8 zariadení.

Nissan LEAF uvedený na trh v roku 2010, je prvým sériovo vyrábaným elektromobilom. Jeho najnovšia verzia s 30-kWh batériou ponúka dojazd až 250 km *, a prináša tak vodičom nové možnosti. Nissan sa dlhodobo usiluje o inteligentnejšiu a udržateľnejšiu budúcnosť. Jeho zákazníci po celom svete už nabehli vyše 2,5 miliardy kilometrov na elektrický pohon.

Modelu LEAF je úspešný na trhu – od jeho uvedenia do predaja v roku 2010 sa na celom svete predalo takmer 240 000 vozidiel, z ktorých vyše 64 000 jazdí po európskych cestách. Stal sa tak najpredávanejším elektromobilom na svete.

* Hodnota podľa predpisu NEDC (Nový európsky jazdný cyklus)

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov