Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Značka DS pripravuje pre budúci rok SUV strednej veľkosti

Spoločnosť DS Automobiles sa pripravuje v roku 2017 na príchod nového prémiového SUV, ktoré by malo byť adekvátnou odpoveďou na konkurenčné vozidlá značky Mercedes-Benz GLC, BMW X3 a Audi Q5.

DS_01  DS_02

Podľa Maxime Picata, riaditeľa európskej sekcie PSA, ktorá stojí okrem vozidiel DS aj za predajom áut značky Peugeot a Citroën, bude spomínané vozidlo len prvým z dlhej rady od francúzskej značky. V roku 2018 ho má potom nasledovať DS 3 na báze crossoveru a na radu sa má dostať aj koncept Wild Rubis, ktorý zažiaril pred troma rokmi v Šanghaji.

DS_03  DS_04

Navyše, firma DS je pripravená stať sa prvou značkou z PSA Group, ktorá vyrobí automobil s nulovými emisiami. V ponuke sa majú objaviť modely elektrických vozidiel, pričom francúzska firma od roku 2019 umožní zákazníkom výber medzi rôznymi pohonmi.

DS_05  DS_06

„Máme v pláne vyrobiť plug-in hybrid vo vyšších segmentoch a elektrický voz v menších triedach, ako sú B-trieda alebo B-SUV. Nebudeme však vyrábať žiadne špeciálne auto len na elektrický pohon alebo plný hybrid. Skrátka vždy budete mať na výber riešenie,“ uviedol Picat.

DS_07  DS_08

Francúzska automobilka chce „do boja“ nasadiť koncom roka 2017 aj novú generáciu modelu DS 3, ktorý bude slúžiť ako základ pre vyššie uvedený crossover. Podľa neoficiálnych zdrojov by mal mať vylepšený podvozok a nápadný dizajn exteriéru.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov