Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Čerstvá spolupráca pri vývoji úplne nového „športiaku“ Apollo Arrow

Predstavitelia spoločnosti Apollo Automobil nedávno s radosťou oznámili, že budú spolupracovať pri výrobe budúcej generácie vozidla Apollo Arrow s firmami Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) a talianskou továrňou Manifattura Automobili Torino (MAT).

AA_01  AA_03

Značka SCG, ktorá vyrába automobily na objednávku, je známa najmä vďaka svojmu športiaku SCG003C. Ten sa v tejto sezóne úspešne prezentoval na viacerých súťažných seriálov vrátane Nurburgringu 24 Hours. Taliansko-americká spoločnosť súčasne vyvíja cestné auto SCG003S, ktoré bude oficiálne predstavené na Ženevskom autosalóne v roku 2017.

AA_02  AA_09

Firma Ideal Team Ventures si vyžiadala akvizíciu bývalého Gumpert Sportwagen Manufaktur GmbH pred štyrmi rokmi a odvtedy prešla prestavbou na spoločnosť Apollo Automobil. Koncept “Arrow“ mohli automobiloví nadšenci vidieť tento rok v Ženeve.

AA_04  AA_10

Prvým výsledkom kolaborácie je radikálna zmena karosérie vozidla, ktoré bude poháňané dvanásťvalcovým motorom s projektovým názvom „Titan“. Auto s novým agregátom by malo byť vybavené na jar budúceho roku, pričom výrobcovia už prisľúbili účasť na Goodwood Festival of Speed 2017. Súčasťou výrobných plánov je aj Apollo Arrow „S“, cestná verzia auta bude poháňaná štvorlitrovým osemvalcom twin-turbo.

AA_07  AA_06

Keďže pri vývoji pôvodného modelu Apollo Arrow bola cieľom hmotnosť 1 300 kg, asi neprekvapí vskutku pôsobivá jazdná dynamika. S výkonom 735 kW (1 000 koní) a pri maximálnom krútiacom momente 1 000 Nm pokorí Arrowa stovku za 2,9 sekundy a maximálna rýchlosť, ktorú dosiahne je 360 km/h.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov