Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Aj posledná rozlúčka v štýle alebo pohrebný voz Maserati Ellena G 3.0

Pre ľudí, ktorí si za pozemského života zvykli na luxusný štandard, azda ani nemôže byť lepšia cesta na cintorín ako v luxusnom „pohrebáku“. A práve túto možnosť ponúka, Maserati Ellenna G 30, hoci „nebožtík“ už túto službu zrejme neocení.

Maserati_Ellena_G 30_02  Maserati_Ellena_G 30_03

Automobil s kompletným názvom Autofunebre Ellena G 30 je v podstate najväčšie existujúce Maserati. Jeho rozmery sú 6,6 metrov na dĺžku, 235 centimetrov na výšku a šírka je dva metre. Pre základ vozu, ktorý vyrobila talianska spoločnosť Ellena Autotrasformazioni, poslúžilo súčasné Maserati Ghibli.

Maserati_Ellena_G 30_04  Maserati_Ellena_G 30_07

Zaujímavosťou je fakt, že funebrácke Ghibli si ponechalo dva páry dverí a dve rady sedadiel. Čo sa týka motora, tak k dispozícii nie je benzínový šesťvalec, avšak ani trojlitrový naftový motor hanbu neurobí. V štandardnom Ghibli má motor výkon 202 kW (275 k) a krútiaci momente 600 Nm, čo stačí na akceleráciu z nuly na stovku za 6,3 sekundy.

Maserati_Ellena_G 30_06  Maserati_Ellena_G 30_05

Interiér automobilu je prirodzene veľmi luxusný. Nechýba tam mäkká koža a iné hodnotné materiály, pričom aj celý priestor na rakvu je v koženom prevedení. Zadné dvere aj pohyblivá podlaha vo vnútri sú plne automatické.

Spoločnosť Ellena srl autotrasformazioni sa prestavbami nielen osobných vozov na pohrebné zaoberá už dlhšiu dobu, no sústredí sa predovšetkým na Mercedesy. V minulosti však zaujala napríklad aj „pohrebákom“ Lancia Thema.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov