Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lada Vesta zaujme aj v Európe

Jubilejný 50 000. automobil  Lada Vesta sedan opustil ani nie rok od začatia výroby výrobné linky automobilky LADA Iževsk, dcérskej spoločnosti AvtoVAZ. 

Lada Vesta sa stala jedným z najobľúbenejších modelov na ruskom trhu, kde je teraz štvrtým najpredávanejším modelom. Vstupuje aj na európsky trh a v TOP-100 najpopulárnejších vozidiel v Európe stále stúpa.

lada vesta 1      50 tis vesta

Kupujúci ocenili  najmä inovatívny dizajn Lady Vesta, jej priestrannú kabínu, účinné odhlučnenie a vysokú úroveň vybavenia. Nezávislé testy potvrdili bezpečnosť Lady Vesta – tento model prvý raz získal značke maximum bodov v crash teste.

Lada Vesta je päťmiestny sedan s príťažlivým dizajnom. Jej priestranný interiér zdôrazňujú osobitosť tohto modelu. Rázvor osí náprav Vesty je 2 635 mm, jej celková dĺžka dosahuje 4 410 mm, šírka štvordverového vozidla je 1 764 mm a na výšku meria 1 497 mm, takže  zapadá na hornú hranicu kompaktného segmentu. Batožinový priestor má v základnom stave objem 480 litrov. Na pohon slúži 1,6-litrový šestnásťventilový motor s výkonom 78 kW/106 k, ktorý na predné kolesá prenáša päťstupňová manuálna prevodovka.

vesta int 1       vesta int

Generálny riaditeľ  automobilky LADA Iževsk Automotive Michail Rjabov pripomenul: „Na výrobu Lady Vesta používame moderné technológie podľa štandardu Alliancie Renault-Nissan. O tento sedan je veľký záujem, preto naše výrobné linky pracujú na plný výkon.

Vesta začiatkom budúceho roka zamieri aj na západoeurópske trhy a prísť majú aj ďalšie verzie – kombi a z neho odvodený „allroad“ Vesta SW Cross. Budúci rok prinesie aj inovácie. Medzi nimi bude výkonnejšia klimatizácia, bočné airbagy a silnejší motor 1,8i, ktorý bude spĺňať vyššiu emisnú normu.“

Lada Vesta bojuje za rovnakých podmienok o pozornosť kupujúcich s novými zahraničnými vozidlami cenovej kategórii od 600 tisíc rubľov a vyššie. Je pozoruhodné, že väčšie objemy predajov sú v Moskovskej oblasti a v Petrohrade. Lada Vesta stabilne vstúpila na nový segment trhu.

AvtoVAZ (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov