Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda mieri do Južnej Kórey

Prvé veľké sedemmiestne škodovácke SUV KodiaQ má byť pre mladoboleslavskú automobilku aj vstupenkou na nové trhy.

S odvolaním sa na zdroj z automobilky priniesol túto informáciu server Automotive News Europe. Škoda o vstupe na kórejský trh uvažuje už dlhší čas, rovnako na trhy v Iráne a Singapure. Česká Škoda chce posilniť svoju prítomnosť na globálnom trhu a príležitosť jej k tomu ponúka príchod nového veľkého SUV Kodiaq, ktorý má premiéru na práve prebiehajúcom parížskm autosalóne. Ako pre portál Automotive News Europe povedala hovorkyňa automobilky, „s najväčšou pravdepodobnosťou“ už na budúci rok začnú predávať autá v Južnej Kórei.

Príloha bez názvu 00004

„Ako súčasť programu Stratégia 2025 spoločnosť Škoda priebežne analyzuje potenciál trhov, na ktorých ešte nie je prítomná, a to vrátane krajín ako je Južná Kórea a Irán,“ uviedol hovorca Škodovky Jozef Baláž. Vstup na kórejský a iránsky trh potvrdil predseda predstavenstva Bernhard Maier už začiatkom tohtoročného júla. Súvisí to aj s rozšírením modelovej palety o nové SUV KodiaQ. „S rozšírením palety SUV vozidiel sme schopní získavať nové trhy,“ uviedol Maier. Automobilka sa teraz chystá presadiť aj na severoamerickom trhu.

Uvedenie značky Škoda na juhokórejský trh by mohlo pomôcť celému koncernu VW zlepšiť si reputáciu. Tamojšie úrady totiž nedávno zakázali predaj zhruba 80 modelov vozidiel značiek Volkswagen, Audi a Bentley v súvislosti s aférou Dieselgate a vymerala jej pokutu vo výške 17,8 miliardy wonov (asi 14,2 miliónov eur). Pritom polovicu predaných áut v Južnej Kórey poháňajú vznetové motory. Hoci sa emisný škandál materského koncernu sa českej utomobilky nedotkol by Škoda musela veľmi starostlivo voliť nielen ponuku modelového radu, ale aj presnú špecifikáciu motorov. Pritom polovicu predaných áut v Južnej Kórey poháňajú vznetové motory.

Južná Kórea nepatrí medzi najväčšie svetové trhy, ročne sa tu predajú zhruba dva milióny nových áut. Rovnako ako v Európe tu dieselové motory tvoria zhruba polovicu predajov.

A-News (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov