Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Koncept Alfa Romeo Furia od poľského dizajnéra Paula Breshkeho

Svetoznáma talianska automobilka Alfa Romeo momentálne hľadá nový model automobilu, s ktorým by mohla zažiariť na trhu. Pri tejto príležitosti vznikol aj koncept „superšportiaka“ Alfa Romeo Furia, ktorého autorom je mladý dizajnér z poľského Lublinu Paul Breshke.

Alfa_Romeo_Furia_00  Alfa_Romeo_Furia_02

Alfa_Romeo_Furia_01  Alfa_Romeo_Furia_03

Počítačový návrh tohto automobilu posúva hranice dizajnu a estetiky do novej dimenzie, no súčasne je pozoruhodným odkazom na 106-ročné dedičstvo talianskej automobilky. Furia má neskutočné atraktívny exteriér, ktorý je čiastočnou pripomienkou modelov Alfa Tipo 33 Stradale a GTV Spider, no pozornému pozorovateľovi určite neušlo, že Breshke sa inšpiroval aj modelmi Tipo 32/2 Daytona, Furia G1, či P33 Cuneo.

Alfa_Romeo_Furia_05  Alfa_Romeo_Furia_04

Predná maska chladiča ja zapracovaná do klasického oválneho odsávača vzduchu a pripomína časy dávno minulé. Inou kapitolou je jemné lakovanie s dôrazom na prvky, ktoré preslávili Bertoneho model Alfa Romeo Carabo. Aj samotná dvojmiestna kabína v interiéri nabáda na oslavu rýchlosti a luxusu, takže šofér sa cíti výnimočne a je pripravený na každú výzvu.

Alfa_Romeo_Furia_06  Alfa_Romeo_Furia_07

„Fanúšikovia tejto značky si určite všimli množstvo detailov, ktoré boli inšpirované netradičnými autami. Mojim cieľom bolo vytvoriť návrat, ktorý vychádza z klasiky. Tento projekt hovorí o bohatej histórii Alfa Romeo. Vo vnútri kabíny sa cítite, ako v kokpite nadzvukového lietadla. Navrhol som to ako oslavu vodiča,“ uviedol Breshke, ktorý má vo svojom portfóliu aj ďalšie koncepty ako Bugatti Gangloff, Delahaye 94 alebo Lamborghini Resonare.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov