Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW 7 s individuálnym interiérom

BMW má program Individual, ktorý ponúka dávku jedinečnosti pre každého zákazníka. Pre ešte väčší pocit luxusu a jedinečnosti pripravilo BMW jeden kus radu 7, ktorého interiér upravila dizajnérka Esther Mahlangu.

Prvým dielom Esther v spolupráci s BMW bolo vozidlo 525i sedan. Karoséria tohto modelu bola ozdobená pestrými farbami a okrasnými tvarmi. Pre umelkyňu je úprava interiéru súčasnej vlajkovej lode BMW len jej druhou spoluprácou so značkou z Mníchova.

Pre uľahčenie sa na spolupráci podieľali tiež pracovníci z oddelenia BMW Individual, ktorí vyvinuli špeciálne bielo sfarbené drevené obloženie. Umelkyňa naň naniesla svoje ornamenty, ktoré sú ešte zaliate do bezfarebného laku pre čo najdlhšiu životnosť.

HyperFocal: 0 P90231777_highRes_bmw-individual-7-ser

Vozidlo predstavili na výstave Frieze Art Fair, ktorá sa konala v anglickom Londýne od 5. do 9. októbra. Umelkyňa sa vyjadrila, že maľovanie je v jej srdci a krvi. K tomuto umeniu ju doviedla mama a stará mama.

Jej umenie je na veľa stenách a predmetoch po celom svete vrátane rôznych múzeí. Exteriér BMW 7 doplnil individuálny náter Pure Metal Silver a 20-palcové disky s dizajnom V-Spoke 649. V interiéri nájdeme jemnú kožu Merino v kombinácii bielej a čiernej farby.

Kožené čalúnenie zahŕňa tiež hornú a dolnú časť prístrojovej dosky, dverové panely alebo B-stĺpiky. Individuálny volant s aplikáciami v čiernom laku kontrastuje s čiernym stropom v Alcantare.

BMW 740Li Individuálny interiér BMW 740Li Individuálny interiér

Pre jedinečné vozidlo vybralo BMW motorizáciu 740Li. Pohonnou jednotkou je radový šesťvalec s preplňovaním a maximálnym výkonom 240 kW (326 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 450 Nm. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 5,6 sekundy a o prenos krútiaceho momentu sa postará 8-stupňová automatická prevodovka Steptronic.

Esther Mahlangu sa narodila ako členka kmeňa Ndebele v juhoafrickom Middelburgu v roku 1935. S maľovaním začala už vo svojich 10 rokoch. Podľa tradícii zdobia ženy z kmeňa Ndebele vonkajšie steny domov, ktoré symbolizujú významné udalosti. Esther oddelila tieto dekorácie od tradičného umenia a tým získala popularitu.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov