Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan e-NV200 získal prestížne ocenenie

Elektrické hnacie ústrojenstvo a prepravná kapacita Nissana e-NV200 mu zaistili prvé miesto.

Stopercentný elektromobil Nissan e-NV200, spájajúci v sebe plne elektrické hnacie ústrojenstvo a veľkú prepravnú kapacitu, je vôbec prvým vozidlom, ktorému bola udelená cena German Commercial Vehicle Award za rok 2016 v špeciálnej kategórii Elektricky poháňaných mestských rozvozových vozidiel.Prestížna cena bude odovzdaná 23. septembra 2016 na veľtrhu úžitkových vozidiel IAA v nemeckom Hannoveri. Pre toto vozidlo to bude už 16. ocenenie podobného druhu.

Nissan e-NV200 (1)      Nissan e NV200 (2)

Cena German Commercial Vehicle Awards je považovaná za dôležitý ukazovateľ kvality v tomto sektore. Všetky vozidlá sú podrobené dôkladnému viacdennému testovaniu odborníkmi. Na tohtoročnom testovaní sa zúčastnilo celkovo 15 majiteľov firiem a špičkových odborníkov z rôznych odborov.  

V posledných piatich rokoch stále viac zákazníkov prechádza na elektromobily – na vozidlá Nissan LEAF a na e-NV200 – a firemní zákazníci v tomto ohľade nie sú výnimkou. Vďaka oceňovaným produktom, ako je dodávka Nissan e-NV200 a osobná verzia Evalia, sú cenovo výhodné a bezemisné rozvážky a preprava každodennou realitou pre malé firmy a obchodníkov v mestách po celej Európe.

Nissan e-NV200 sa pýši nákladným priestorom s objemom vyše 4,2 m3, maximálnym úžitkovým zaťažením 770 kg – najvyšším vo svojej triede – a s prehľadom zvládne naložiť dve europalety. Nakládku a vykládku veľmi uľahčujú posuvné bočné dvere na oboch stranách vozidla a široko otvárateľné zadné dvere.

Vozidlo poháňa elektromotor odvodený z pohonnej jednotky vozidla Nissan LEAF vybavený batériami, ktoré je možné dobiť z 0 na 80 % za menej než 30 minút, takže firmy môžu využívať výhody takmer nepočuteľného bezemisného hnacieho ústrojenstva.

Nissan e-NV200 je dostupný s úrovňou výbavy Combi či v plne vybavenej osobnej verzii Evalia a má mimoriadne nízke prevádzkové náklady – náklady na pohon začínajú už na 0,03 eura na km a v porovnaní s ekvivalentným vozidlom so vznetovým motorom má o 40 % nižšie servisné náklady.

Spoločnosť Nissan má v Európe takmer najsilnejšie zastúpenie zo všetkých zámorských automobiliek. Konštruktérskej práci, výskumu, vývoju, výrobe, logistike a predajnej a marketingovej činnosti sa tu venuje viac než 17 600 jej zamestnancov. Z výrobných liniek závodov spoločnosti Nissan v Spojenom kráľovstve, Španielsku a Rusku zišlo v minulom kalendárnom roku vyše 675 000 vozidiel vrátane oceňovaných crossoverov, malých vozidiel, vozidiel SUV, úžitkových vozidiel a elektromobilov. Patrí k nim aj model Nissan LEAF, najobľúbenejší elektromobil na svete. Pod značkami Nissan a Datsun aktuálne spoločnosť Nissan v Európe ponúka kvalitný sortiment 23 rôznorodých a inovatívnych modelov.

Nissan (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov