Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota: Prejazd piatimi kontinentmi

Toyota odštartovala v Latinskej Amerike tretiu etapu projektu „Prejazd piatimi kontinentmi“. V priebehu nasledujúcich 14 týždňov budú zamestnanci Toyoty z Japonska i miestnych dcérskych spoločností úzko spolupracovať pri zdolávaní mnohých náročných terénov po celom kontinente.

V rámci tohto projektu sa zamestnanci sami posadia za volant a prakticky si vyskúšajú riadenie v podmienkach Latinskej Ameriky, aby na vlastnej koži spoznali prostredie, ktorému sú bežne vystavení ich zákazníci. Projekt sa stane platformou, prostredníctvom ktorej Toyota získa možnosť školiť vlastných zamestnancov a zdokonaľovať ich schopnosti potrebné na výrobu stále lepších automobilov.

Toyota b

Prvú etapu „Prejazdu piatich kontinentov“ Toyota absolvovala v roku 2014 v Austrálii. Tím pozostávajúci z 80 zamestnancov automobilky musel zdolať rôznorodé cesty celého kontinentu s celkovou dĺžkou asi 20 tisíc kilometrov. Vyskúšal si jazdu v púšti i ďalších náročných terénoch. Všetci účastníci tak mali možnosť získať praktické poznatky potrebné na lepšie pochopenie a odhalenie rôznych faktorov v kontexte výroby automobilov, ktoré by bežným jazdením na skúšobných tratiach nikdy nezistili.

Druhý úsek absolvoval ďalší tím v roku 2015, kedy sa 140 zamestnancov automobilky Toyota stretlo v Severnej Amerike s najrôznejšími terénmi a trasou s celkovou dĺžkou asi 28 tisíc kilometrov. Tím bol rozdelený podľa ročných období na letný a zimný. Účastníci tak mali možnosť odhaliť prevádzkové požiadavky automobilov za mimoriadne rôznorodých jazdných podmienok, napr. v neľútostnom Údolí smrti alebo za nemilosrdných arktických podmienok Aljašky a Kanady.

V rámci tohtoročnej tretej etapy projektu „Prejazd piatich kontinentov“ sa zamestnanci Toyoty rozdelia do troch tímov s cieľom prekonať celkovú vzdialenosť približne 20 tisíc kilometrov. Pri zdolávaní hraníc siedmich krajín a zoznamovaní sa s rôznorodými kultúrami a klimatickými podmienkami spozná tím najrôznejšie náročné jazdné podmienky kontinentu, vrátane blatistých ciest v trópoch, horských ciest vo výškach cez 4 tisíc metrov alebo diaľnic bičovaných silným bočným vetrom. Vozidlá zapojené do projektu budú musieť zdolať aj duny a vádí (vyschnuté riečne toky), ktoré sa nachádzajú na trati preslávené dakarskej rally. Rally Dakar je celosvetovo považovaná za jeden z najnáročnejších podnikov motoristického športu.

Prejazd piatich kontinentov nie je jediný projekt, v ktorom sú zamestnanci Toyoty zapojení. Už od roku 2007 sa v rámci tímu Toyota GAZOO Racing aktívne zúčastňujú na vytrvalostných pretekoch 24 hodín Nürburgringu, ktoré sa konajú každoročne v Nemecku. Toyota tak školí svojich zamestnancov práve na Nürburgringu, kde sú vozidlá vystavené úplne odlišným extrémnym podmienkam. V apríli roku 2015 Toyota zlúčila všetky svoje aktivity na poli motoršportu pod tím Toyota GAZOO Racing v snahe rozvíjať svojich ľudí prostredníctvom motoristického športu.

Z pohľadu tímu Toyota GAZOO Racing je projekt „Prejazd piatich kontinentov“ zameraný predovšetkým na rozvoj zamestnancov – jeden z dôležitých pilierov sveta motoristického športu. Toyota bude v tomto projekte i naďalej pokračovať, ruka v ruke so 340 tisíckami zamestnancov Toyoty po celom svete, v snahe napĺňať celkový cieľ, ktorým je prinášať zákazníkom radosť prostredníctvom stále lepších automobilov. Cieľový termín dokončenia týchto projektov je rok 2020, kedy sa budú konať Letné olympijské hry v Tokiu.

 

Toyota, dk

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov