Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Poľský futbalista Lewandowski púta pozornosť na trávniku aj na ceste

Hviezdny poľský futbalista Robert Lewandowski rozhodne patrí do skupiny športovcov, ktorí si potrpia na luxusné a rýchle automobily. Preto ani príliš neprekvapuje, že vo vozom parku kanoniera Bayernu Mníchov sa nachádzajú autá ako Audi RS7 Sportback, Ferrari F12 Berlinetta, Mercedes CL63 AMG, Lamborghini Gallardo a jeho manželka riadi Porsche Cayenne GTS.

Robert_05  Robert_06

Dvadsaťosemročný rodák z Varšavy, ktorý v roku 2010 prestúpil za 4,5 milióna eur z Lechu Poznaň do Borussie Dortmund a neskôr do bavorskej metropoly, patrí k najlepšie plateným bundesligovým futbalistom. Na zelenom koberci je pre súperov na neudržanie, avšak rýchlosť má rád aj za volantom už od svojho tínedžerského veku.

Robert_09  Robert_10

Občas to aj preženie, ako napríklad v apríli pred odvetným zápasom štvrťfinále Ligy majstrov proti Benfice Lisabon, keď sa stal účastníkom menšej dopravnej nehody. V zápase na Estadio da Luz preto vtedy zasiahol do hry až ako striedajúci hráč na posledných šesť minút. Zverenci vtedajšieho trénera Bayernu Pepa Guardiolu sa však napokon kvalifikovali do ďalšej fázy súťaže.

Robert_04  Robert_14

Vo svojej autobiografii s názvom „True story“ (pozn. „Skutočný príbeh“) odkrýva Lewandowski aj svoje hriechy a priestupky z obdobia neľahkého dospievania. V lesoch neďaleko poľskej metropoly sa zúčastňoval na ilegálnych pretekoch áut aj motocyklov. Šoféroval auto rodičov hoci ešte ani zďaleka nemal vodičský preukaz.

Robert_07  Robert_08

„Pravidelne som si ´požičiaval´ auto mojej mamy, hoci som vedel, že to nie je správne. Nemal som na to ešte ani vek ani vodičský preukaz. Zúčastňoval som sa na pretekoch v lese, pričom moj osobný rýchlostný rekord bol 320 km/h. Mimochodom, je to niečo, z čoho mám ešte aj dnes radosť Hoci teraz už chodím na súťažné okruhy,“ uviedol Lewandowski.

Robert_01  Robert_02

Kapitán poľského národného tímu získal do vlastníctva Audi RS7 Sportback spoločne so svojimi spoluhráčmi z klubu Bayern Mníchov, ktorý automobilka so štyrmi krúžkami v znaku sponzoruje. Ďalšie svoje skvosty do vozového parku si už obstaral osobne.

Robert_12  Robert_11

Lewandowski, respektíve jeho Porsche Cayenne GTS, sa ešte v roku 2014 počas pôsobenia v Dortmunde stalo terčom zlodejov. Ráno, keď prišiel futbalista pred dom v oblasti Schuren, našiel svoj čierny voz bez všetkých štyroch kolies, pričom stál len na tehlách.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov