Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový najvýkonnejší motor v ponuke Volkswagenu Tiguan

Volkswagen Tiguan nie je v ponuke ani rok a už mu automobilka dopriala najvýkonnejší vznetový a zážihový motor. Tie budú stropom v oblasti pohonných jednotiek.

Volkswagen Tiguan je na trhu menej ako rok a tak sa ponuka pohonných jednotiek len postupne rozrastá. Výstavnú premiéru mal na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom, u nás si premiéru odbil na jarnom autosalóne v Bratislave.

Aktuálne je už možné novinku objednať s najvýkonnejším vznetovým a zážihovým motorom, ktoré spĺňajú aj podmienky aj pre športovejšie založených vodičov. Vznetový motor je známy 2,0 TDI s biturbo preplňovaním, ktorý poznáme napríklad z modelu Passat.

Maximálny výkon je 176 kW (246 k) a krútiaci moment vrcholí hodnotou 500 Nm v rozmedzí od 1 750 do 2 500 ot./min. Motor poskytuje menšiemu SUV naozaj obdivuhodné dynamické parametre. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 6,5 sekundy a maximálna rýchlosť je 228 km/h.

Pohonná jednotka je spojená výlučne so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG a pohonom všetkých kolies 4Motion. Priemerná spotreba je podľa automobilky 6,4 l/100 km, čomu zodpovedajú emisie CO2 167 g/km.

Najsilnejší vznetový motor bude poznateľný z exteriéru podľa lichobežníkovej koncovky výfuku. Preplňovaný zážihový dvojliter TSI poskytne tiež obdobné dynamické parametre. Maximálny výkon je 162 kW (220 k) a krútiaci moment 350 Nm je k dispozícii od 1 500 do 4 000 ot./min.

V štandardnej výbave je tiež 7-stupňová prevodovka DSG a pohon všetkých kolies 4Motion. S touto pohonnou jednotkou zrýchli nový Tiguan z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy a maximálna rýchlosť je 220 km/h.

Oba motory sú k dispozícii výhradne s najvyššou líniou výbavy Highline. Základná cena vznetovej verzie začína na 42 700 € a zážihová pohonná jednotka štartuje na 39 625 €.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov