Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan X-Trail Style Edition

Nissan na autosalóne v Ženeve predstavil koncept modelu X-Trail v limitovanej edícii, ktorá sa však do výroby nedostane. Miesto nej na trh prichádza X-Trail Style Edition.

Vo verzii Style Edition bude X-Trail útočiť na zákazníkov štýlom, vďaka ktorému svoje vozidlo odlíšia od konkurenčných modelov. A ako je v takýchto prípadoch zvykom, automobilka mu pridala aj nadštandardnú výbavu.

X-Trail Style Edition vychádza z výbavy Tekna, ku ktorej pridáva niektoré vylepšenia. K dispozícii sú športové pedále z ľahkej zliatiny, chrómové prahy, chrómová spodná lišta na dverách batožinového priestoru alebo nové 19-palcové zliatinové disky kolies.

Nissan X-Trail Style Edition Nissan X-Trail Style Edition

Výbava Tekna ponúka už v sérii vysokú úroveň zábavy na palube a množstvo bezpečnostných systémov. Posádka má v interiéri k dispozícii 7-palcový dotykový displej so systémom NissanConnect.

Balíček asistentov Nissan Safety Shield obsahuje 360 ° kameru s Around View Monitor, núdzové brzdenie, asistent pred vybočením z jazdného pruhu Lane Departure Warning ako aj čítanie dopravných značiek.

Nissan X-Trail Style Edition Nissan X-Trail Style Edition

Volant aj radiaca páka sú potiahnuté kožou, rovnaký materiál výrobca použil aj v prípade elektricky nastaviteľných a vyhrievaných sedadiel. Pozdĺžne strešné nosiče majú saténový povrch. Na výber je tiež 5- alebo 7-miestne prevedenie interiéru.

Silnou stránkou vozidla je variabilita usporiadania batožinového priestoru. Vďaka delenej dvojitej podlahe majiteľovi umožní na prepravu nákladu vytvoriť až 18 rôznych konfigurácii . Edícia Style Edition je k dispozícii s dvoma štvorvalcami s identickým objemom 1,6 litra. Zákazník si môže zvoliť medzi turbodieselom dCi (96 kW /130 k) a prepĺňaným benzínovým štvorvalcom DIG-T (120 kW /163 k).

Oba motory sú v ponuke s pohonom predných alebo všetkých štyroch kolies, na výber je tiež manuálna alebo automatická CVT prevodovka s tradičným označením Xtronic. Novinka z dielne Nissan vyzerá veľmi lákavo, a tak sme zvedaví, či sa objaví aj na našom trhu.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov