Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Richard Šikyňa z tímu MX Slovakia bez bodov z ADAC v Gaildorfe.

Predposledné podujatie tohto ročného seriálu ADAC MX Masters v Nemecku sa konalo 20.-21.8.2016 na tradičnom mieste v Gaildorfe, neďaleko Štuttgartu.

Šikyňa_ADAC_2016_02  Šikyňa_ADAC_2016_03

Náročná prírodná trať bola ako vždy výborne pripravená a ani nočný dážď na tom nič nezmenil. Richard Šikyňa sa v sobotu do pretekov kvalifikoval vo svojej skupine zo 7. miesta. Nedeľa mu však priniesla veľké sklamanie, keď po zlom štarte v prvej jazde a následnej výbornej stíhacej jazde mu vypovedala poslušnosť jeho motorka a musel odstúpiť. O to väčšie sklamanie mu priniesla druhá jazda, ktorú bol nútený ukončiť hneď po štarte, po kolízii v prvej zákrute pre bolestivé zranenie ľavej ruky. Dúfame, že ruka bude čo najskôr v poriadku a napraví si chuť už na najbližších pretekoch českých majstrovstiev o dva týždne vo Vranove u Brna. V priebežnom poradí si pohoršil o jedno miesto, ale pred poslednými pretekmi seriálu v Horzgerlingene sa stále udržal v TOP 10 medzi jazdcami MX2.

Richard Šikyňa: „Na tieto preteky som sa veľmi tešil. V kvalifikácii som urobil iba jedno rýchle kolo hneď na začiatku a potom sa mi ho už nepodarilo vylepšiť. Veľmi som chcel, ale robil som veľa chýb. Nakoniec z toho bolo 7. miesto v skupine. V prvej jazde som mal zlý štart, no od prvých kôl som chytil dobré tempo a rýchlo som sa posúval dopredu. Po pár kolách som bol už na 12. mieste, keď sa mi pokazila motorka a prvá jazda sa tým pádom pre mňa skončila. Tešil som sa do druhej jazdy, že si napravím chuť. Štart som však tiež nemal dobrý, v prvej zákrute som sa zrazil s pár jazdcami a veľmi silno a bolestivo som si narazil ruku. Som sklamaný z tohto víkendu, veľmi som sa tešil na tieto preteky a takto to nakoniec dopadlo. Nabudúce to bude určite lepšie.“

MX Slovakia (pl)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov