Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Víťazom Veľkej ceny SR Štefan Rosina

Veľká cena Slovenskej republiky 2016, ktorá sa konala na okruhu SLOVAKIA RING, sa skončili trojnásobným triumfom Štefana Rosinu. Tisícky divákov videli počas víkendu množstvo napínavých súbojov o každý meter trate a špičkovú pretekársku techniku v rámci FIA Central European Zone Trophy, národných šampionátov Slovenska, Maďarska a Slovinska a nadnárodného ESET V4 Cupu.

Slovakia Ring VCSR 2016 005  Slovakia Ring VCSR 2016 001

Náš najlepší okruhový jazdec súčasnosti Štofi Rosina u nás štartoval v Divízii 4 nad 3500 cm3 s vozidlom Lamborghini Huracán GT3, s ktorým reprezentuje Slovensko v prestížnej Blancpain GT Series vo farbách rakúskeho tímu Grasser. V šprintových pretekoch v sobotu nedal konkurencii šancu a vyhral s veľkým náskokom 26 sekúnd pred Čechom Jakubom Knollom na BMW Z4 GT3 a Jiřím Malchárkom na BMW M6 GT3. V nedeľu si takisto po skvelej kvalifikácii udržal prvé miesto aj napriek mokrej trati a vyhral o 27 sekúnd pred rovnakými dvoma súpermi. Štofi Rosina navyše pridal prvenstvo aj v sobotňajších vytrvalostných pretekoch: exkluzívny ESET 3H NIGHT RACE so štartom o 19:00 a na konci s krásnym ohňostrojom vyhral v posádke s Mirom Konôpkom na Lamborghini Huracán GT3 slovenského tímu ARC Bratislava. So stratou necelých 72 sekúnd za nimi prišla do cieľa posádka tímu Racing Trevor Jiří Malchárek – Christian Malchárek na BMW M6 GT3, tretie miesto pre seba získal rakúsky tím Zawotec na KTM X-Bow.

Slovakia Ring VCSR 2016 002  Slovakia Ring VCSR 2016 007

V nižšej kategórii D4 do 2000 cm3, takisto započítavanej do FIA CEZ Trophy, sa v oba dni tešil z víťazstva Srb Milovan Vesnić na SEATe Leon TCR, pred Vivien Kesthelyiovou z Maďarska a Mladenom Lalusićom zo Srbska. V D4 do 1600 cm3 sa v sobotu tešil Slovák Pavol Dlugoš a v nedeľu Maďar Joszef Merk. V napínavom MX-5 Cupe oba dni vyhral Lukáš Koník.

Víkend nabitý akciou a dobrou zábavou pre celé rodiny si nenechali ujsť tisícky spokojných divákov. Na nedeľňajšej autogramiáde so špičkovými slovenskými pretekármi mohli stretnúť aj dakarského hrdinu Ivana Jakeša, Maťa Homolu či Richarda Gondu.

Slovakiaring (pl)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov