Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Päť najkrajších modelov v histórii Alfa Romeo, jeden vlastní aj Ralph Lauren

Nie je ďaleko od pravdy tvrdenie, že v podstate každé vozidlo vyrobené firmou Alfa Romeo, môžeme označiť prívlastkom nádherné. Aj preto nie je jednoduché vybrať najkrajšie modely zo 105-ročnej histórie ikonickej automobilky. Týchto nasledujúcich päť kúskov od milánskych majstrov z dielne Settimo Milanese predstavuje podľa viacerých odborníkov špičku ľadovca u tejto talianskej firmy.

Alfa Romeo 8C 2900 Mille Miglia (1938)

Alfa_Romeo_8C_2900_Mille_Miglia_01  Alfa_Romeo_8C_2900_Mille_Miglia_02

Jeden z najkrajších pretekárskych automobilov Alfa Romeo všetkých čias patrí aj známemu módnemu návrhárovi Ralphovi Laurenovi. Vozidlo bolo navrhnuté tak, aby mohlo súťažiť na pretekoch 1938 Mille Miglia. Tento model predstavuje skutočný klenot v atraktívnom vozovom parku Ralpha Laurena, ktorý predstavil na nedávnej vydarenej výstave v Múzeu dekoratívneho umenia v Paríži.

Alfa Romeo TZ Coupé (1964)

Alfa Romeo TZ Coupé  Alfa Romeo TZ Coupé_01

Jeden z najlepšie navrhnutých automobilov, ktoré boli kedy vyrobené, nezaprie pretekárske DNA. Bolo to svojho šasu tradičný účastník pretekov v Le Mans, na Tour de France a Targa Florio. Pred niekoľkými rokmi vydražili tento automobil za 800 000 dolárov a teraz patrí veľmi šťastnému zberateľovi.

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale (1968)

Alfa_Romeo_Tipo 33 Stradale  Alfa_Romeo_Tipo 33 Stradale-00

Toto auto je považované za jedno z najkrajších, aké kedy bolo vyrobené, takže Tipo 33 Stradale predstavuje skutočný zberateľský sen. Firma Alfa Romeo vyrobila z tohto modelu len 18 kusov, ktorých prednosťou sú sofistikované odľahčené technológie vrátane použitých materiálov z hliníka a horčíka. Hmotnosť jeho podvozku je len 54 kg. Očarujúce vertikálne otváranie dverí je ďalším výrazným prvkom pri uplatňovaní nadčasového dizajnu. Hodnotu každého modelu 33 Stradale je takmer nemožné určiť, pretože je len zriedka predmetom obchodu. Podľa odborníkov sa však cena pohybuje okolo 15 miliónov dolárov za kus.

Alfa Romeo Tipo 33 TT 12

Alfa Romeo Tipo 33 TT 12  Alfa Romeo Tipo 33 TT 12_01

Vďaka tomuto modelu v roku 1975 Alfa Romeo prakticky absolútne dominovalo vo svete dráhových pretekov. V rámci seriálu majstrovstiev sveta vyhralo sedem z ôsmich pretekov, až potom nasledovali stajne Porsche, Ferrari a Maserati.

Alfa Romeo 4C Coupe a 4C Spider

Alfa Romeo 4C Coupe a 4C Spider  Alfa Romeo 4C Coupe a 4C Spider_02

Najnovší športový voz Alfa Romeo je rodinným odkazom na pozoruhodné dedičstvo v novej ére. Na tradíciu talianskej značky nadväzuje zvodným štýlom, ktorý si už vyslúžil pozitívne ohlasy zo strany kritikov a automobilových expertov po celom svete. Je to odraz kvalitného talianskeho dizajnu a pretekami inšpirovaného výkonu. Alfa Romeo 4C Coupe a 4C Spider pokračuje v tradícii športových áut, pričom ako inšpirácia slúžil model Tipo 33 Stradale z roku 1967.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov