Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz CLS: odchod do dôchodku

Mercedes-Benz CLS Coupe prišiel v prvej generácii na trh ako prvé vozidlo vo svojej vlastnej triede. V súčasnosti predávaná druhá generácia však pomaly odchádza do automobilového dôchodku a značka predstavila finálnu verziu.

Mercedes-Benz CLS Coupe prišiel na trh už v roku 2004. Druhá generácia prišla na trh v roku 2010 a priniesla tiež novú karosársku verziu Shooting Brake. Po 6-tich rokoch je však čas na zmenu a tak aj generácia w218, ako je označované súčasné CLS, pomaly odchádza do dôchodku.

Automobilka zatiaľ nepredstavila nástupcu, ale stihla vytvoriť poslednú špeciálnu verziu z generácie CLS. Tá bude v ponuke s názvom Final Edition, čo naznačuje skorý koniec technologicky najstaršieho Mercedesu-Benz v aktuálnej ponuke.

Do štandardnej výbavy pribudne paket AMG Line, ktorý posunie dizajnový prvok oboch verzií na novú úroveň. Mriežka chladiča bude vyvedená do diamantového chrómu. Vpredu nájdeme AMG spojler, športové nasávacie otvory alebo chrómové doplnky.

Mercedes-Benz CLS Final Edition Mercedes-Benz CLS Final Edition

Z bočného profilu zaujmú mohutné prahy AMG a vzadu pribudne malý difúzor s chrómovou lištou okolo nárazníka. Výfukový systém má koncovky z leštenej nerezovej ocele. Automobil bude stáť na 18-palcových päťlúčových diskoch AMG, ktoré môžu byť vymenené za 19-palcové viaclúčové AMG disky.

V interiéri nájdeme vyhrievané ortopedické sedadlá čalúnené v čiernej koži so svetlým prešívaním. Hornú a dolnú bedrovú opierku je možné nastaviť podľa individuálnych prianí zákazníka. Športový volant so zarovnanou spodnou časťou bude čalúnený v kombinácii koža a mikrovlákno DINAMICA.

Mercedes-Benz CLS Final Edition Mercedes-Benz CLS Final Edition

Športové pedále sú vyrobené z ušľachtilej ocele. Do sériovej výbavy pribudne posuvné strešné okno a tepelno-izolačné sklá. Na velúrových koberčekoch budú nápisy „Final Edition“. Automobilka ponúkne v sérii tiež športový podvozok a multibeam LED svetlomety.

Tie poskytnú maximálny svetelný výkon bez oslnenia protiidúcich vodičov. Pre Final Edition sú k dispozícii všetky motorizácie z aktuálnej ponuky. K základnej cene je potrebné pripočítať sumu 8 211 €.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov