Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW M5 Competition Edition

Aktuálna generácia BMW M5 je na trhu už dlho a automobilka pripravuje nástupcu. Pre udržanie sa medzi konkurenciou pripravilo BMW novú limitovanú edíciu s názvom Competition Edition.

Obdobný názov sme už mohli zaznamenať pri modeli M3. Tá však mala Competition ako príplatkový balík, ktorý zahŕňal aj zvýšenie výkonu motora. BMW M5 Competition Edition tak tiež dostane vyšší výkon motora.

Konštruktéri zvýšili maximálny výkon osemvalcovej pohonnej jednotky o 29 kW (40 k) na výsledných 441 kW (600 k). Krútiaci moment vzrástol zo 680 Nm na 700 Nm. Obdobné parametre sme mali možnosť spoznať už pri výročnej edícii 30 Jahre Edition, ktorá oslavovala 30 rokov od vzniku prvého vysokovýkonného sériového sedanu na svete.

BMW M5 Competition Edition využíva 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne výročná edícia za 3,9 sekundy. BMW z nej vyrobí limitovaný počet 200 kusov.

BMW M5 Competition Edition BMW M5 Competition Edition

Balík Competition, ktorý má sériová „M5-tka“ za príplatok, je v tomto modeli v sérii. Ten zníži svetlú výšku podvozka o 10 mm, prinesie tiež tuhšie pružiny, tlmiče a stabilizátory. Špeciálne nastavenie bude mať tiež aktívny M diferenciál.

Riadenie Servotronic bude mať priamejší algoritmus a ostrejšie reakcie na otočenie volantu. Limitovaná edícia bude k dispozícii v dvoch farebných odtieňoch. Prvých 100 kusov bude vyrobených v metalizovanej farbe Carbon Black a ďalších 100 kusov vo farbe Mineral White.

Automobil bude stáť na 20-palcových diskoch M Double Spoke s pneumatikami 265/35 vpredu a 295/30 vzadu. M Performance diely (zadný difúzor, lišta na veku batožinového priestoru alebo kryty vonkajších spätných zrkadiel) budú vyrobené z karbónu.

BMW M5 Competition Edition BMW M5 Competition Edition

Vpredu zaujmú čierne vysokolesklé mriežky chladiča s nápisom „M5 Competition“. V interiéri nájdeme karbónové lišty s plaketou „M5 Competition 1/200“, ktoré bude určovať poradové číslo konkrétneho vozidla.

Celokožené čalúnenie Merino Black má kontrastné prešívanie v bielej farbe. V sériovej výbave bude audiosystém Bang & Olufsen High End s výkonom 1 200 W, BMW Head-up displej alebo systém Driving Assistant. Základná cena nebola zatiaľ špecifikovaná.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov