Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Svetový rekord na dráhe Audi

Študenti Technickej univerzity v Mníchove, združení v ekologickom tíme „TUfast“, vytvorili na skúšobnej dráhe výrobcu automobilov Audi s pretekárskym monopostom E-Eacer, ktorý sami navrhli a postavili,  nový svetový rekord v účinnosti.

Mladí pretekári spotrebovali na pohon tohto auta na vzdialenosť 100 kilometrov iba 81,16 watthodín elektrickej energie, čo zodpovedá jednému litru benzínu na  asi 11 000 km. Tým prekonali predchádzajúci svetový rekord TUfast Eco Teamu z Zürichu v roku 2005. Priamo po jazde bolo pretekárske auto Mníchovčanov zapísané do Guinnessovej knihy svetových rekordov ako “najúčinnejšie elektrické vozidlo”.

Audi podporuje mladých inžinierov z TUfast Eco Teamu. Okrem nich spolupracuje v Mníchove s ďalšími dvoma tímami – s jedným tímom v oblasti spaľovacích motorov a s druhým v kategórii elektromotorov. Formula Student Germany, ktorá je považovaná za jednu z najdôležitejších udalostí v súťaži mladých medzinárodných konštruktérov, odštatuje asi o štyri týždne na Hockenheimringu. „Priekopnícky duch a odvaha k inováciám je jedným z našich Audi génov. Chceme otvoriť dvere a požiadať mladých vynálezcov, aby premenili svoje vízie v nové projekty. V prípade TUfast Eco Team-u to viedlo k vytvoreniu nového svetového rekordu,“ zdôraznil Tobias Becker, manažér Audi.

Audi (šr)

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov