Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Twingo GT

Mini automobil Twingo patrí k najmenším vozidlám na trhu. Napriek tomuto sa Renault rozhodol vytvoriť športovejšiu verziu Twinga s prívlastkom GT.

Renault Twingo má po dvoch minulých generáciách motor vzadu a k tomu pohon zadných kolies. Pre milovníkov motorizmu tak môže byť z tohto pohľadu zaujímavým artiklom do mestských uličiek. Zatiaľ mu však chýbala športovejšia verzia.

Tá prichádza tento rok s prívlastkom GT. Novinku prezentoval Renault ešte na podujatí Festival of Speed v anglickom Goodwoode. Renault síce nesplnil požiadavky nadšencov o verzii R.S., verzia GT však na „ľahké“ Twingo bude postačovať.

Pohonnou jednotkou je 0,9-litrový trojvalec TCe dopovaný turbodúchadlom, ktorý ponúkne maximálny výkon 81 kW (110 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 170 Nm. Renault upravil na motore prívod vzduchu a modifikoval „mapovanie“ riadiacej jednotky.

O zlepšenie jazdných vlastností sa postarali technici z divízie Renault Sport. Nová prevodovka má vďaka kratším prevodom tiež vylepšiť jazdné vlastnosti. Upravený podvozok má vynovené zavesenie kolies a variabilné riadenie.

Špecificky kalibrované ESP je nastavené na „ostrejšie“ jazdy, avšak podľa prvotných správ nemá byť plne deaktivovateľné. Renult Twingo GT je ľahko rozoznateľné podľa nových 17-palcových diskov a prívodom vzduchu v bočných partiách.

Výfukové potrubie má dvojitú koncovku. Nová farebná kombinácia Orange Piment bude dostupná výlučne pre model GT. K dispozícii budú tiež farby sivá Lunaire, čierna Profong a biela Glacier.

V interiéri nájdeme oranžové prešívanie sedadiel a výplne dverí. Nástupné prahy majú logá Renault Sport. Športový dizajn interiéru doplnia hliníkové pedále a hlavica radiacej páky. Detailné informácie a cena zatiaľ neboli prezentované.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov