Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Smart Brabus

Dvorný úpravca Mercedesu-Benz, značka Brabus, má v ponuke tie najvýkonnejšie „monštrá“ z bežných verzií automobilov. Najnovším dielom je úprava najmenšieho modelu, Smartu Fortwo a Forfour.

Vozidlá Brabus Fortwo, Forfour a Fortwo kabriolet sú už aktuálne v ponuke a je možné ich objednať. Brabus ich pripravil ako novinky aktuálneho leta a s výkonným motorom prináša tiež nové aerodynamické prvky.

Pohonnou jednotkou je trojvalcový preplňovaný 0,9-liter s maximálnym výkonom 80 kW (109 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 170 Nm pri 2 000 ot./min. Priemerná spotreba verzie Fortwo je 4,5 l/100 km, Fortwo kabriolet a Forfour spotrebujú o 0,1 l viac.

smart BRABUS smart BRABUS

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládnu dvojmiestne verzie za 9,5 sekundy, štvormiestny Forfour potrebuje 10,5 sekundy. Maximálna rýchlosť je však vyššia pri modeli Forfour (180 km), verzia Fortwo a kabriolet majú „maximálku“ 165 km/h.

Brabus upravil nastavenie systému ESP a pridal športový posilňovač riadenia. Technici tiež upravili konfiguráciu dvojspojkovej prevodovky s funkciou Race Start. Všetky nové modely od Brabusu sú výkonnejšie voči predchodcom.

Brabus Smart nie je výnimkou. Voči predchodcom zvýšili maximálny výkon o 5 kW (7 k) a krútiaci moment o 23 Nm. Konštruktéri zvýšili tlak paliva na 2 bary. Optimalizovali tiež prívod vzduchu do motora cez zadné nasávacie otvory.

smart BRABUS smart BRABUS

Podvozok Brabus Performance je voči bežnému podvozku tuhší o 20 %. Variabilné riadenie prichádza so zvýšenou spätnou väzbou. Voči predchádzajúcemu nastaveniu prevodovky dáva Brabus do pozornosti jej rýchlejší čas odozvy až o 40 %.

Funkcia Race Start nastaví optimálne otáčky pre najrýchlejší rozbeh z miesta. Vzadu pribudol difúzor lakovaný do matnej sivej farby. Matne lakované kolesá Brabus Monoblock majú priemer 16 palcov (Fortwo) alebo 17 palcov (Forfour).

smart BRABUS smart BRABUS

Verzia Fortwo a Forfour má v sériovej výbave panoramatickú strechu. Všetky modely dostanú balíček Cool&Audio a funkciu varovania pred priblížením sa k vozidlu idúcemu pred Brabusom.

Na začiatku predaja bude k dispozícii tiež špeciálna edícia Brabus Xclusive. Tá prinesie športové sedadlá čalúnené v čiernej perforovanej koži Nappa so šedým prešívaním. Na B-stĺpiku pribudnú logá Xclusive. V sérii dostanú tieto modely vyhrievané predné sedadlá, LED balík a odnímateľný cargo box.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov