Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Iveco Stralis NP – prelomový produkt

Iveco uvádza na trh nový Stralis NP: revolučné nákladné vozidlo na plynový pohon pre trvalo udržateľnú diaľkovú dopravu.

Ide o jediné nákladné vozidlo s pohonom na stlačený alebo kvapalný zemný plyn alebo ich kombináciu, ktoré ponúka výkon, komfort, technológiu prenosovej sústavy a dojazd, ktoré sú ideálne pre prepravu na dlhé vzdialenosti.

Nový Stralis NP je vybavený novým motorom s výkonom 295 kW/400 koní a krútiacim momentom 1 700 Nm – hodnotami na úrovni vznetového variantu a o 17 % vyššími v porovnaní s najbližšou konkurenciou. Jeho 12-stupňová automatizovaná prevodovka výrazne predlžuje životnosť, znižuje náklady a zlepšuje jazdný komfort. Kabína Hi-Way ponúka funkčné prostredie s komfortom potrebným pre výjazdy na dlhé vzdialenosti.

newstralis_np_10_jpg      newstralis_np_2_jpg

S dojazdom až 1 500 km predstavuje nový Stralis NP inovatívne riešenie, ktoré robí zo zemného plynu použiteľné riešenie pre každý výjazd – dokonca aj pre medzinárodnú diaľkovú dopravu. Pracuje na čisté palivo, takže má povolený prístup do centier miest, ktoré stanovujú neustále prísnejšie obmedzenia v oblasti hluku a emisií. Je tiež vybavený kabínou Hi-Way, prvýkrát použitou na modeli Stralis Hi-Way, ktorý získal ocenenie

„International Truck of the Year 2013“. Zákazníci si cenia jej funkčnosť a komfort, ktoré ponúka pri diaľkovej doprave.

Zlepšenia, ktoré zaviedol nový Stralis NP, prispievajú ku zníženiu celkových nákladov na vlastníctvo o 3 % v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, ktorá už ponúkala až o 40 % nižšie náklady na pohonné hmoty v porovnaní so vznetovým variantom.

Najlepší výkon vo svojej triede

Nový 8,7-litrový motor Iveco Cursor 9 Natural Gas vychádza zo stechiometrického riešenia, ktoré značka Iveco vyvinula už pred 25 rokmi, a ktoré sa potvrdilo ako najosvedčenejšia a najspoľahlivejšia technológia na trhu. Výkon sa podarilo ešte viac zvýšiť s dôležitými technickými vylepšeniami: upravené nasávacie kanály znižujú spotrebu paliva, vstrekovače a rozvodné potrubie boli upravené tak, aby umožňovali dosahovať vyšší tlak vstrekovania pre ten najlepší výkon v tejto triede a nový vysokoprietokový trojcestný katalyzátor minimalizuje hluk a spotrebu.12-stupňová automatizovaná prevodovka znižuje spotrebu paliva nového modelu Stralis NP a zlepšuje jazdný komfort.

Najlepšie zníženie celkových nákladov

Jednoduchý systém dodatočnej úpravy bez použitia aditíva AdBlue, filtra pevných častíc a aktívnej regenerácie vo významnej miere znižuje požiadavky a náklady na údržbu. Okrem nižších celkových nákladov na vlastníctvo, ktoré sú typické pre vznetové modely, nový Stralis NP ponúka aj vynikajúci jazdný komfort a bezpečnosť so vstavaným hydraulickým retardérom, asistentom pre rozbiehanie do kopca a adaptívnym tempomatom v štandardnej výbave. S novým Stralisom NP sa nákladné vozidlá Iveco s pohonom na plyn presúvajú zo špecializovaného trhu na masový trh.

Nová generácia služieb značky Iveco je ponúkaná ako štandard pre nový Stralis NP: exkluzívny program Uptime Guarantee, s ktorým sa vozidlo dostane späť na cesty do 24 hodín od poruchy, pričom opravy sú vykonávané na najbližšej stanici Iveco Truck Station, a poradenské služby Fuel Consultancy Services značky Iveco vrátane služby TCO2 Reporting and Advising.

Najlepší komfort

Nový Stralis NP má diaľkovú kabínu Hi-Way so zvýšenou strechou je navrhnutá okolo vodiča a poskytuje ideálne pracovné prostredie, ktoré pomáha maximalizovať produktivitu aj pri veľmi náročnej diaľkovej doprave. S vnútornou výškou približne 2 metre a objemom viac než 10 m3 ide o najväčšiu a najkomfortnejšiu kabínu v kategórii nákladných vozidiel s pohonom na plyn.

Kabína Hi-Way ponúka to najlepšie vo svojej triede vo všetkých oblastiach týkajúcich sa práce a oddychu: interiér s tichým prostredím, ovládanie klimatizácie, odkladacie priestory, informačno-zábavný systém, ergonómia vodiča a priestor na spanie s možnosťou výberu jedného alebo dvoch lôžok. Vybavenie kabíny môže byť rozšírené o všetky najdôležitejšie možnosti informačno-zábavnej a komfortnej výbavy. Ergonomická a funkčná prístrojová doska je usporiadaná tak, aby sa všetky ovládače nachádzali na dosah ruky a vodič sa nemusel predkláňať z operadla sedadla – pre maximálnu bezpečnosť a komfort.

Iveco (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov