Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Automobilová JUNIOR akadémia ponúka žilinským deťom jedinečný prázdninový program

Zväz automobilového priemyslu Slovenskej republiky (ZAP SR), automobilka Kia Motors Slovakia a Žilinská univerzita v Žiline spúšťajú Automobilovú JUNIOR akadémiu (AJA).

V nej umožnia žiakom, ktorí ukončili 7. alebo 8. ročník základnej školy, v týždennom letnom tábore spoznať svet automobilov  a technických vied na pôde univerzity a žilinskej automobilky. Projekt odrážajúci potreby nášho priemyslu otvára verejnú diskusiu o nutnosti motivovať súčasné generácie k štúdiu vedy a techniky pre potreby slovenského priemyslu.

Automobilová JUNIOR akadémia (AJA) vznikla ako spoločný projekt ZAP SR a partnerov – spoločností Kia Motors Slovakia, Volkswagen Slovakia, PSA Groupe Slovakia a slovenských univerzít – Žilinskej univerzity v Žiline, SjF STU v Bratislave a MtF STU v Trnave. Prvý letný tábor s automobilovou tematikou v Žiline štartuje už 25. júla. „Chceme pozvať všetky deti, ktoré téma zaujala, na zmysluplné strávenie časti letných prázdnin. Program je skutočne pestrý a zaujímavý. V priebehu piatich dní sa žiaci dostanú na miesta, ktoré sú pre bežného človeka neprístupné a dozvedia sa množstvo dôležitých a zaujímavých informácií z oblasti populárnej vedy, techniky, automobilov,“ skonštatoval Juraj Sinay, prezident ZAP SR.

AJA dáva príležitosť žiakom základných škôl hravou formou a praktickými cvičeniami obohatiť svoje poznatky z oblasti vedy a techniky ale aj fyziky, či chémie v súvislosti s automobilmi a ich výrobou. Týždenný vzdelávací a zážitkový program AJA je otvorený všetkým žiakom, ktorých téma automobilov zaujíma a  radi by sa zoznámili s procesmi a prostredím ich vývoja a výroby. Účastníci sa napríklad oboznámia s elektomobilmi, asistenčnými systémami a Solar Teamom. Ďalším spestrením bude aj prednáška na tému komunikácie medzi autami či téma dejín cestnej dopravy. Autenticitu akadémie podčiarkuje žiacky index a záverečná slávnostná promócia, na ktorej dostanú absolventský diplom. AJA tak žiakom otvára možnosť vyskúšať si štúdium technických odborov a načerpať motiváciu pri spoznávaní tajuplného sveta moderných technológií.

V cene päťdňového prázdninového denného tábora vo výške 60 eur je účasť na všetkých prednáškach, celodenná strava, didaktické pomôcky a potreby pre pohodlný pobyt na akadémii – tričko, šiltovka, plecniak, plastová fľaša, či poznámkový blok. Organizátori žilinskej AJA avizujú, že o letný tábor je už dnes vysoký záujem a dávajú do pozornosti rýchlo sa míňajúce voľné miesta pre uchádzačov. Všetky potrebné informácie, spolu s prihlasovacím formulárom, nájdu záujemcovia na webovej stránke www.ajakademia.sk.

Kia

ZAP SR, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov