Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Automobilka Hyundai v Nošoviciach vyrobila už dva milióny vozidiel

V stredu 8. júna v nošovickom závode Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) vyrobili Hyundai Tucson s poradovým číslom 2 000 000.

Vozidlo v piatok 10.júna v rámci osláv významného míľnika automobilky prevzal genmjr. Drahoslav Ryba, generálny riaditeľ Hasičského záchranného zboru Českej republiky. Práve toto auto je určené na výkon služby u hasičov, ktorí ho využijú k zabezpečenie dopravy príslušníkov v horších terénnych podmienkach v krízových situáciách.

Sériová výroba bola v továrni HMMC zahájená 3. novembra 2008 s jednou zmenou. Druhá zmena bola spustená v septembri 2009, tretia v septembri 2011, kedy bola dosiahnutá plná vtedy plánovaná kapacita 300 000 áut ročne. Ani tu sa však Hyundai nezastavil a plán na tento rok predpokladá výrobu 350 000 áut, ktoré sa distribuujú do 66 krajín sveta – predovšetkým celej Európy, Mexika, Austrálie, Egypta alebo krajín Blízkeho východu. V prehľade práve vyrobených dvoch miliónov vozidiel boli najväčšími odberateľmi Nemecko, Veľká Británia, Rusko, Španielsko, Taliansko, Francúzsko a Česká republika.

Pozoruhodné je aj tempo, akým rástla výroba. Kým k dosiahnutiu méty prvého milióna bolo potrebných 54 mesiacov, druhý milión nasleduje po 37 mesiacoch a ďalšie prídu určite za ešte kratšiu dobu. Najvyrábanejším modelom v Nošoviciach bol Hyundai ix35, ktorého v období od júla 2011 do júna 2015 zišlo z linky celkom 603 000 kusov. V súčasnosti je najvyrábanejším modelom Hyundai Tucson, ktorého produkcia začala vlani v júni, a za necelý rok dosiahol úctyhodného počtu 223 000 vyrobených vozidiel.

Hyundai pokračuje v lámaní rekordov predaja na Slovensku

Automobilka Hyundai si na Slovensku tento rok pripisuje každý mesiac nové úspechy. V máji dosiahla s počtom 643 predaných vozidiel absolútny rekord a medziročne jej predaj vzrástol až o 32 %. Dvom z jej modelov dokonca patria prvé priečky vo vlastnej kategórii. Konkrétne ide o Hyundai Tucson, ktorý je s počtom 207 vozidiel najpredávanejším SUV-C, a o ix20, ktoré je zas s 59 vozidlami lídrom medzi MPV-B automobilmi na slovenskom trhu.

„Značka Hyundai zaznamenala v máji historický rekord a s počtom 643 predaných áut dosiahla až 32 % medziročný nárast oproti roku 2015. Popri tradične obľúbenom modeli i30 naďalej neutícha záujem zákazníkov o Hyundai Tucson, po ktorom je na Slovensku mimoriadny dopyt. Úspech tohto modelu je znásobený tým, že vyše 50 % komponentov vrátane motora sa vyrába na Slovensku v motorárni koncernu Hyundai pri Žiline. “Počas blížiaceho sa futbalového šampionátu EUR0 2016 pozývame všetkých záujemcov k našim obchodníkom využiť jedinečnú šancu otestovať modely i10, i20, i30 limitovanej edície GO! a horúce novinky Elantra a Grand Santa Fe. Každý, kto si tento zážitok nedá ujsť, bude zaradený do žrebovania o oficiálne futbalové predmety UEFA EURO 2016TM, hodnotné futbalové ceny,“ povedal obchodný riaditeľ značky Hyundai Jaroslav Krajčír.

Tradične výborne sa darilo aj modelom Hyundai i20 a Hyundai i30. Obidva sa umiestnili medzi piatimi najpredávanejšími modelmi v segmente B a C. Prvý z nich to dosiahol s počtom 82 predaných vozidiel a druhý dokonca až s 210 vozidlami. Záujem neutícha ani o ostatné modely. Hyundai i40 si domov odviezlo 31 spokojných motoristov. Vzácnu zhodu našli tentoraz Hyundai i10 a Santa Fe, ktoré si našli rovnako 25 nových majiteľov.

Hyundai, dk

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov