Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Komplexnejší Mitsubishi Outlander

Nový Mitsubishi Outlander rozšíruje ponuku o úplne novú kombináciu „benzín + automat + pohon 4×4“.

Nový Outlander s benzínovým motorom 2,0i a pohonom všetkých štyroch  kolies je teraz vybavený aj novou generáciou prevodovky s plynulo premenným prevodovým pomerom CVT (Continuosly Variable Transmission). Okrem plne automatického režimu je možné využiť aj manuálne radenie v rozmedzí šiestich prednastavených rýchlostných stupňov a to pomocou ovládacích páčok radenia pod volantom.

Zmeny, ktoré prináša nová generácia prevodovky CVT, sa týkajú predovšetkým zlepšenej akcelerácie vozidla a rýchlejšej reakcie vozidla na zošliapnutie plynového pedálu. Zároveň ale prináša aj zníženie spotreby paliva vo všetkých jazdných režimoch.

Mitsubishi Outlander 2016_CVT prevodovka       Novy Mitsubishi Outlander_01

Najmodernejšie technológie

Nový Outlander disponuje lepšími jazdnými vlastnosťami a jazdnou stabilitou na ceste vďaka prepracovanému podvozku a pohonnému ústrojenstvu. Vybavený je celým radom nových prvkov vrátane rozšírenia elektronicky riadeného pohonu všetkých kolies Multi Select o pokročilý systém S-AWC (Super-All Wheel Control) z ikonického modelu Lancer Evolution. Elektronicky riadený pohon všetkých kolies doplnený o systém S-AWC (Super-All Wheel Control) zahŕňa okrem iného systém aktívnej kontroly stáčania. S-AWC aktívne rozdeľuje hnací moment medzi predné kolesá vozidla s pomocou aktívneho elektronicky riadeného diferenciálu na prednej náprave a súbežne reguluje činnosť bŕzd aj posilňovača riadenia.  Elektronicky riadený diferenciál kompenzuje rozdielne rýchlosti otáčania ľavého a pravého predného kolesa prostredníctvom elektronicky ovládanej spojky a reguluje tak prerozdeľovanie hnacej sily na prednú nápravu. Systém pracujúci ako aktívny diferenciál napomáha k jazdnej stabilite či už v priamom smere alebo pri prejazde v zákrutách.

Novinkou sú LED svetlomety pre zvýšenie bezpečnosti pasažierov, ktoré zlepšia viditeľnosť a dôkladne osvietia vozovku v noci. Samozrejmosťou je LED denné svietenie pre všetky výbavy. Vylepšené odhlučnenie robí jazdu s Novým Outlanderom ešte tichšou a komfortnejšou.

Dynamický exteriér

Dominantou exteriéru Nového Outlandera je moderná agresívna predná maska. Outlander je teraz o 40 mm dlhší a jeho robustný vzhľad podčiarkujú nové 18-palcové kolesá s diskami z ľahkých zliatin, zvýraznené čiernymi lemami blatníkov. K stylingu exteriéru prispieva taktiež prepracovaná zadná časť vozidla. Praktické zadné výklopné dvere je možné jednoducho otvoríť stlačením tlačidla na diaľkovom ovládaní.

Svieži a luxusný interiér

Interiér Nového Outlandera prešiel rovnako celým radom zmien, použité sú nové dekory obkladových materiálov, výplne dverí a palubnej dosky, pribudli mäkčené materiály na lakťovej opierke, samozatmavovacie vnútorné spätné zrkadlo, odkladacia schránka na okuliare, ako aj nový dizajn koženého volantu s hrubším vencom, opierkami na prsty a lesklými čiernymi akcentmi. Prepracované a vylepšené sú tiež sedadlá s novými materiálmi, luxusnejším prevedením a prešívaním, vylepšené je aj bočné vedenie sedadla a operadla. Sklápanie zadného sedadla sa teraz ovláda ešte ľahšie.

M Motors (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov