Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Úspech troch diamantov

Celosvetový predaj modelu Mitsubishi Outlander PHEV, ktoré je prvým plug-in hybridným SUV s pohonom všetkých kolies na svete, prekonal hranicu 100 000 predaných vozidiel.

 

Od svojho uvedenia na trh v Japonsku v januári 2013 si Outlander PHEV rýchlo získal popularitu nielen na domácom trhu, ale aj u zákazníkov v Európe či Austrálii. Celkový predaj modelu Outlander PHEV vo svete predstavuje 101 533 vozidiel (údaje za obdobie fiškálnych rokov FY2012 – FY2015):

         Japonsko (FY2012 – 2015) – 33 730 vozidiel

         Európa* (FY2013 – 2015)   – 65 529 vozidiel

         Austrália (FY2013 – 2015)  – 2 015 vozidiel

         Ostatné trhy                      – 259 vozidiel

 

*krajiny MME34 s výnimkou Ruska, Ukrajiny a Kazachstanu

Tento úspech bol zaznamenaný práve v roku, kedy automobilka Mitsubishi Motors Corporation (MMC) oslavuje 50. výročie svojich konštruktérskych aktivít a počinov v oblasti elektromobility, ktoré odštartovala ešte v roku 1966 a ktoré priamo viedli k takým revolučným produktom ako je Mitsubishi i-MiEV a Mitsubishi Outlander PHEV.

Najväčšej obľube zákazníkov sa Mitsubishi Outlander PHEV teší práve na trhu v Európe, kde jazdí takmer 66 000 takýchto vozidiel. Distribúcia tohto modelu sa úspešne rozšírila naprieč celou Európou vrátane Slovenska. Navyše vďaka európskym zákazníkom, pre ktorých sa stal Mitsubishi Outlander PHEV plug-in hybridným vozidlom prvej voľby, obsadil tento inovatívny model z dielne troch diamantov prvú priečku v rebríčku najpredávanejších PHEV vozidiel v Európe.

Nečakane pôsobivý výsledok bolo možné dosiahnuť vďaka technológiám budúcej generácie a jedinečným funkčným atribútom vozidla pre bežný život, ktoré Mitsubishi Outlander PHEV svojim užívateľom ponúka: samodobíjacie SUV s pohonom 4×4 a s dvomi elektromotormi poháňajúcimi prednú a zadnú nápravu, niekoľko automatických režimov jazdy na elektrický pohon, vrátane režimu čisto elektrickej jazdy s dojazdom viac ako 52 km, plnohodnotných 5 miest na sedenie pri objeme batožinového priestoru až 451 l, kombinovaný dojazd až 880 km či maximálny výkon až 147 kW/200 k. Pre tieto vlastnosti je nový Mitsubishi Outlander PHEV vhodný na každodenné mestské cestovanie ako aj aktívne využitie mimo mesta.

 

MMotors (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov