Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Evoque bez strechy

Keď Range Rover predstavil krásnu štúdiu populárneho modelu Evoque vo verzii kabriolet, väčšina odborníkov to považovala za pekné dizajnové cvičenie. Takýchto pokusov jeho konkurentov tu už bolo neúrekom. Ale je tu jeden rozdiel. Britský výrobca to dotiahol až do finále. Range Rover Evoque Convertible je tu!

Otvorené terénne autá samozrejme na trhu existovali a stále existujú. Aktuálne napríklad Mercedes-Benz triedy G, Jeep Wrangler, pamätníci si možno spomenú na vojenské UAZ-y a GAZ-y. Toto sú, či boli, ale takpovediac klasické teréniaky. V triede populárnych SUV určených skôr do mesta výrobcom doteraz odvaha väčšinou chýbala. Výnimkou bol Nissan Murano CrossCabriolet (2011 – 2014), ktorý ale oficiálne do Európy nedorazil. Range Rover si povedal, že ošiaľ okolo Evoque využije a po troj- a päťdverovom modeli zákazníkom ponúkne ešte jednu – kabriolet s klasickou plátennou strechou. Chceli by ste tohto krásavca parkovať vo svojej garáži? Máme pre vás dobrú správu. Čoskoro sa začne predávať aj u nás!

Na výber bude s trojicou motorov. Benzínový štvorvalce má objem 2,0 litra a maximálnym výkon 176 kW (240 k). Alternatívou je turbodiesel 2.0 TD4 v dvoch výkonových úrovniach: 110 kW (150 k) a 132 kW (180 k). Všetky motory výrobca sériovo kombinuje s deväťstupňovým automatom a pohonom 4×4. Ceny pre náš trh ešte zverejnené neboli, no ak by ste boli veľmi nedočkaví, u našich susedov v Rakúsku sa už predáva. Základná cena – 56 500 €.

 

Peter Lacena

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov