Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan a Mitsubishi uzavreli partnerstvo

jpg-3-c-3c7c12.jpg                    logo mitsubishi

 

Spoločnosti Nissan Motor CO., Ltd., (ďalej len “Nissan”) Mitsubishi Motors Corporation (ďalej len “MMC”) oznámili, že podpísali rámcovú dohodu o vytvorení rozsiahlej strategickej aliancie.

V nadväznosti na dohodu Nissan za 237 miliárd jenov prevezme 34-percentný akciový v MMC. Uvedená strategická aliancia bude rozšírením existujúcej spolupráce automobiliek Nissan a MMC, v rámci ktorej už spolupracovali v posledných piatich rokoch.  Spoločnosti Nissan a MMC sa dohodli, že budú spolupracovať napríklad v oblasti nákupu, zdieľania podvozkových platforiem, zdieľania technológií, spoločného využívania výrobných závodov a pôsobenia na rastových trhoch.

K aktuálnej sutuácii sa vyjardil Carlos Ghosn, generálny riaditeľ a prezident automobilky Nissan: “Jedná sa o prelomovú transakciu, ktorá je obojstranne výhodná pre Nissan aj pre Mitsubishi Motors. Vytvorí novú dynamiku v automobilovom priemysle vďaka intenzívnej spolupráci a budovaniu značných synergických výhod. Staneme sa najväčším akcionárom MMC, ktorý bude rešpektovať ich značku aj históriu a ktorý prispeje k ďalším možnostiam ich rastu. Podporíme MMC v prekonávaní prekážok, ktorým čelí a uvítame MMC ako nováčika v našej rastúcej aliančnej rodine.“

MMC (pl)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov