Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


McLaren F1 – ikona na predaj

McLaren F1 z úplne poslednej špeciálnej limitovanej série ponúkajú na predaj.

McLaren F1 mnohí považujú za auto, ktoré prepísalo pravidlá superáut. Pôvodný McLaren F1 je jedným z najvzácnejších a najuznávanejším modelov medzi zberateľmi, nadšencami rýchlych vozidiel a miľovníkov vône benzínu. McLaren Special Operations (MSO), ktorý naďalej udržiava a spravuje McLaren F1 S na celom svete, teraz ponúka na predaj jedných exemplárov z poslednej edície tohto uznávaného model . McLaren F1 # 069 je v továrenskom stave po tom, čo doteraz prešiel menej ako 2800 míľ.

Počas roku 1998 bolo dokončenýchiba šesť kusov pôvodného modelu McLaren F1 na podvozku # 069. Model bol ručne spracovaný vo Wokingu. Vozidlo vo farbe Carbon Black dopĺňajú jemné detaily. Centrálne sedadlo vodiča je v čiernej farbe a kontrastuje s červenou kožou Alcantara®.

McLaren F1.2     McLaren F1.3

 

McLaren F1 # 069 je registrovaný vo Veľkej Británii a ponúkaný na predaj výhradne prostredníctvom divízie McLaren Special Operations.

McLaren F1 navrhli a vyvinuli Gordon Murray a Peter Stevens na základe znalostí technológie Formule 1 a ich prístup nepripúšťal žiadny kompromis s uplatňovaním zamerania na zážitok z jazdy. Bol to skutočný priekopnícky husársky kúsok. McLaren F1 bol prvý cestovný automobil s podvozkom  z uhlíkových vlákien, s centrálne umiestneným sedadlom vodiča, motorovým priestorom lemovaným zlatom a zhotovený s posadnutosťou k technickej dokonalosti. Je považovaný za skutočnú novodobú automobilovú ikonu. Poháňa ho nepreplňovaný 6,1-litrový V12 s výkonom 470 kW/636 k. Prekonal svetový rekord pre najrýchlejší sériovo vyrábané cestovné vozidlo maximálnou rýchlosťou 390,7 km/h a viac než 20 rokov je stále najrýchlejším cestovným automobilom všetkých čias s nepreplňovaným motorom.

McLaren špeciálne operácie

McLaren Special Operations vyrástol z programu Customer Care McLaren, ktorý je aktívny viac ako 20 rokov. Tím sa stará o opravy a údržbu McLaren F1 S. Rovnako zabezpečuje personalizáciu, keď autá zmenia majiteľa. V súčasnosti MSO naďalej spravuje, udržiava a ponúka brokerské služby pre všetky vozidlá McLaren F1.

McLaren (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov