Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Moderné pneumatiky na historických vozidlách Porsche

Porsche je jedna z mála automobiliek, ktorá eviduje na cestách veľké množstvo svojich starších modelov. Práve pre majiteľov týchto skvostov ponúka najnovšie pneumatiky na zachovanie prvotriednych jazdných vlastností.

Staršie automobily Porsche sú na celom svete vyhľadávanými zberateľskými kúskami. Značka eviduje na celom svete približne 70 % všetkých vyrobených modelov, ktoré sú stále prevádzky schopné a jazdia po cestách.

Práve pre majiteľov týchto vozidiel sú určené najnovšie pneumatiky, ktoré Porsche testovalo presne pre konkrétne modely. Automobilka na konfigurácii spolupracovala so známou gumárskou spoločnosťou Pirelli.

Porsche chcelo zachovať vzhľad a profil pôvodných plášťov, ktoré by však mali najnovšiu technológiu a teda najlepšie možné jazdné vlastnosti. Porsche vytvorilo 32 nových odporúčaní pre vozidlá od roku 1959 do 2005.

Porsche pneumatiky pre historické modely Porsche pneumatiky pre historické modely

Špeciálne vyrobené pneumatiky sú k dispozícii pre modely 356 (B a C), Boxter (986), 911 (G model, 964, 993, 996) a tiež pre transaxle modely 924, 928, 944 a 968. Pneumatiky majú certifikačný znak N, ktorý identifikuje plášte so špeciálnym vydaním Porsche.

Plášte kombinujú vzhľad originálny dobových pneumatík s jazdnými vlastnosťami moderných pneumatík. Nosná konštrukcia je vyrobená podľa najnovších štandardov. Gumová zmes má prídavné látky používané pri dnešnej výrobe.

Nové plášte spájajú vynikajúcu priľnavosť s dobrým valivým odporom. Pneumatiky sú tiché a spĺňajú všetky predpisy najnovších noriem EU. Vďaka takto upraveným pneumatikám môžu mať staršie modely Porsche ešte lepšie jazdné vlastnosti ako v minulosti.

Porsche pneumatiky pre historické modely Porsche pneumatiky pre historické modely

Vývoj nových pneumatík testovalo Porsche s bývalým jazdcom rallye, Walterom Röhrlom. Podľa neho neboli jazdné vlastnosti v prvých rokoch produkcie historických modelov také vyrovnané. Nové typy tak pomôžu vylepšiť niekedy kontroverzné jazdné vlastnosti vozidiel s motorom vzadu.

Pre špeciálne pneumatiky boli vybrané plášte Pirelli P7 a Zero Rosso. Pôvodné Prielli P Zero Rosso po prvýkrát ponúklo Porsche v modeli 911 (993) v roku 1994. Konštruktéri tiež vyvinuli špeciálne pneumatiky pre motoršport historických vozidiel, takzvané semi-slicky vo veľkosti od 16 do 18 palcov.

Porsche má v súčasnosti pre historické modely 161 rôznych odporúčaní pre letné pneumatiky a 131 odporúčaní pre zimné plášte. Všetky pneumatiky je možné objednať cez partnera Porsche Classic Centre.

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov